GOSTI U NEZGODNOM POLOŽAJU: Majka sa idejom za rođendan šokirala mnoge - OVO je bio njen ZAHTEV!

Autor:

Vesti

13.07.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaopalila društvenu mrežu debatom

GOSTI U NEZGODNOM POLOŽAJU: Majka sa idejom za rođendan šokirala mnoge - OVO je bio njen ZAHTEV!

Foto: pixabay.com

Organizovanje dečijeg rođendana često predstavlja značajan izazov za roditelje, naročito kada je u pitanju usklađivanje budžeta i želja mališana. U pokušaju da izbegne gomilanje nepotrebnih poklona i igračaka, jedna majka se obratila članovima Fejsbuk grupe za mame sa pitanjem o etici i prikladnosti njenog plana. Naime, ona je razmišljala o tome da u pozivnici za rođendan napiše da bi radije primila novac nego klasične poklone.

Objašnjenje ove odluke bilo je jasno – majka je planirala da prikupljeni novac iskoristi kako bi sa ćerkom otišla u kupovinu i omogućila joj da sama izabere željeni poklon. Razlog za ovu odluku bio je praktičan: porodica živi u dvosobnom stanu i nema prostora za dodatne igračke koje se brzo gomilaju, ali se nikada ne koriste.

Međutim, reakcije u grupi nisu bile jedinstvene. Mnogi roditelji su bili protiv ove ideje. Neki su smatrali da je takav zahtev nepristojan, posebno ako je reč o deci iz vrtića ili školskoj deci koja nisu bliska porodici i ne poznaju dobro roditelje. Prema njihovom mišljenju, deo radosti koju deca doživljavaju tokom rođendana dolazi upravo od otvaranja poklona i iznenađenja koje donose. Smatrali su da je takva praksa mogla staviti goste u nezgodan položaj, jer bi se mogli osećati pod pritiskom da donesu određeni iznos novca.

Foto: Printskrin

Ilustracija

Neki su čak komentarisali da bi lično bili nezadovoljni da prime pozivnicu sa takvim zahtevom i da bi se možda odlučili da ne prisustvuju rođendanu. Oni su naglasili da ovakvo traženje novca može izgledati kao nepristojna stvar i da može stvoriti neprijatnost među gostima koji bi morali da biraju „pravi“ iznos za darivanje.

Ipak, nije sve bilo negativno. Neki roditelji su imali razumevanja za ovu odluku i delili svoja pozitivna iskustva. Jedna mama je podelila da je sama koristila sličan pristup, tražeći novac umesto poklona kako bi pokrila troškove časova plivanja i plesa za svoju ćerku. Drugi su istakli da su se i sami nalazili u situaciji kada su se selili ili očekivali bebu, pa im dodatne stvari nisu bile potrebne. Ovi komentari su ukazivali da, iako ideja može biti kontroverzna, postoje situacije u kojima je prikupiti novac umesto poklona praktično rešenje.

Sve u svemu, reakcije su bile podeljene, a debata je pokazala da iako postoji razumijevanje za praktične potrebe roditelja, ideja o traženju novca umesto poklona može biti shvaćena kao nepristojna ili nezgodna za mnoge ljude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading