Kako preživeti letnju gužvu i izazove na putu do Crne Gore?

Autor: Promo

Vesti

12.07.2024

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom dugih putovanja, pravljenje redovnih pauza je od ključne važnosti.

Kako preživeti letnju gužvu i izazove na putu do Crne Gore?

Foto: Shutterstock

Crna Gora je jedna od omiljenih letnjih destinacija za naše turiste. Međutim, putovanje ka Jadranskom moru donosi sa sobom neizbežne gužve i izazove na putevima. Da biste bez stresa uživali u svom odmoru, ključno je pažljivo isplanirati putovanje i temeljno se pripremiti.

Najčešća ruta iz Srbije ka Crnoj Gori vodi kroz gradove Čačak, Užice i Prijepolje, s prelaskom preko graničnih prelaza Gostuna ili Jabuke. Ovi prelazi često postaju uska grla, gde se tokom vrhunca sezone može čekati i do dva sata, naročito na prelazu Gostun, zbog čeka se često koristi granični prelaz Jabuka kao najbolja alternativa.

Nakon što pređete granicu, putovanje kroz Crnu Goru može dodatno biti otežano zbog brojnih radova na putu. Trenutno su najintenzivniji radovi na deonici od Bijelog Polja ka Podgorici, što može dodatno produžiti vaše putovanje. Kako biste lakše prebrodili ove izazove, preporučujemo da planirate polazak u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima kada su gužve manje izražene.

Foto: NIS

 

Prilikom dugih putovanja, pravljenje redovnih pauza je od ključne važnosti. Upravo iz tog razloga preporučujemo obaveznu posetu NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica i pauzu uz omiljene Drive Cafe proizvode.

Drive Cafe nudi veliki asortiman hrane i osvežavajućih napitaka. Uživaćete uz italijansku kafu koja je svoj kvalitet dokazala nekoliko puta, izborom za omiljenu kafu potrošača. Sveži sendviči, ukusne krofne, originalni francuski kroasani, angus burgeri i još mnogo toga na raspolaganju je svim ljubiteljima putovanja koji su se uputili na duže destinacije.

Letnja putovanja ka Crnoj Gori mogu biti izazovna, ali uz pravilnu pripremu, pažljivo planiranje i redovne pauze, možete izbeći većinu stresa i uživati u svakom trenutku svog odmora. Želimo vam bezbedno putovanje i srećan dolazak na željenu destinaciju!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading