EKSKLUZIVNO! SAMO SAM ČUO: "BRZO IZAĐI, ŽENA SE DAVI", NISAM IMAO VREMENA ZA STRAH! Ispovest heroja Beograda za Republiku!

Autor:

Vesti

03.07.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada sam joj prišao, ona od šoka nije mogla ni da progovori, kaže Vladimir i dodaje da ni trenutak nije razmišljao pre nego što je utrčao u vodu koja je već prekrivala auto.

EKSKLUZIVNO! SAMO SAM ČUO: "BRZO IZAĐI, ŽENA SE DAVI", NISAM IMAO VREMENA ZA STRAH! Ispovest heroja Beograda za Republiku!

Foto: ST/Dragan Kadić

Vladimir Marković, Denis Brahimi i Sabuhin Krasnić, radnici "Gradska čistoća" , su zahvaljujući svojoj odvažnosti i plemenitosti postali heroji nakon neviđenog nevremena u Beogradu.

Oni su juče u svojim reonima spasili tri života, na lokacijama koje su bile potpuno poplavljene u stravičnom nevremenu.

Foto: ST/Dragan Kadić

Vladimir Marković

Vladimir Marković je na Voždovcu, u Darvinovoj ulici, uspeo da izvuče staricu iz automobila koji je skoro do krova bio pod vodom. Bujica je bila toliko jaka da je prilaz automobilu bio skoro nemoguć.

- Juče smo krenuli sa svojim redovnim aktivnostima, vraćali smo se sa punjenja hidranta kada smo videli da je u vodi zaglavljen auto, i da je unutra starija žena  koja ne može da izađe. Kada sam joj prišao, ona od šoka nije mogla ni da progovori - kaže Vladimir i dodaje da ni trenutak nije razmišljao pre nego što je utrčao u vodu koja je već prekrivala auto.

To je momenat kada proradi ljudskost u vama i obaveza da pomognete. Kad sve prođe,to je mnogo lep osećaj.

Foto: ST/Dragan Kadić

Krasnić Sabuhan 

Za to vreme u Mrakovičkoj ulici na Petlovom brdu, Krasnić Sabuhan je pritrčao ženi koja je, pokušavala da otvori šahtu, ali se več nekoliko trenutaka kasnije našla u bujici i počela da se davi. 

- Iz direkcije su meni i kolegi javili da se u Mrakovičkoj ulici zapušio slivnik i da krenemo ka tamo jer je voda već bila do pojasa.  Kolega je prvi izašao i samo sam čuo "Brzo izađi, žena se davi". Ja sam izleteo iz kamiona, bez razmišljanja normalno, i brzo stigao do nje - kaže Sabuhan i objašnjava da je žena otišla do šahte, jer joj je stan bio poplavljen.Zbog velike količine vode ona se okliznula i pala a onda je počela da je nosi bujica iz koje nije mogla da izađe. 

- Ne samo ja, mislim da bi svaki građanin to uradio.Tu nema razmišljanja, ne samo kad je poplava, svaki dan treba da se pomogne ljudima - završava ovaj diskretni heroj.

Foto: ST/Dragan Kadić

Denis Brahimi

Iako kiša nije prestajala da pada, Denis Brahimi stajao je kod Sportske gimnazije i prenosio ljude na leđima preko potopljene ulice.

- Od vode niko nije mogao da pređe na drugu stranu, ja sam nudio svima pomoć i ljudi su bili zahvalni. Pa to bi svako uradio - kratko je rekao ovaj džentlmen iz gradske čistoće, a slika na kojoj se vidi kako prenosi devojku preko vode, obišla je sve društevene mreže. 

JKP "Gradska čistoća" nagradila je trojicu radnika, ponosni na njihovu hrabrost - I Beograd vam kaže, hvala.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog potpisivanja i linkovanja izvora, a to je Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tanja

03.07.2024 16:16

Bravo momci! Hvala što postojite na čast Srbije.