NESTABILNO VREME U SRBIJI: Danas pljuskovi, grmljavina i promenljiva temperatura

Autor:

Vesti

25.06.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za vikend i početak sledeće nedelje predviđa se kratkotrajna stabilizacija.

NESTABILNO VREME U SRBIJI: Danas pljuskovi, grmljavina i promenljiva temperatura

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Tanjug/J. ILIĆ, Republika, Shutterstock

Danas se u Srbiji očekuje nestabilno vreme s pojavom pljuskova i grmljavine, naročito na severu, zapadu i jugozapadu zemlje. Lokalno mogućnost jačih pljuskova uz kratkotrajni grad i jak vetar. Vetar će biti uglavnom slab do umeren, promenljivog smera, dok se u sredinom dana na severu i zapadu očekuje pojačanje severozapadnog vetra.

Najniža temperatura biće od 17 do 21 stepen Celzijusa, dok će najviša dnevna temperatura ići od 27 stepeni na severu i zapadu do 34 stepena na istoku zemlje.

U Beogradu će takođe biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, uz mogućnost lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Minimalna temperatura u Beogradu biće od 19 do 21 stepen, dok će maksimalna dnevna biti oko 29 stepeni.

Foto: Profimedia

Ilustracija

Do petka se očekuje promenljivo oblačno vreme, toplo i sparno, sa sunčanim intervalima, ali i mogućim pljuskovima, grmljavinom, a ponegde i sa gradom i jakim vetrom.

Za vikend i početak sledeće nedelje predviđa se kratkotrajna stabilizacija vremena sa sunčanim i veoma toplim vremenom. Mogući su pljuskovi s grmljavinom samo na izolovanim mestima u brdsko-planinskim predelima.

Od utorka ponovo se očekuje nestabilno vreme sa pojavom pljuskova i grmljavine.

Savetuje se oprez astmatičarima i srčanim bolesnicima, dok meteoropati mogu očekivati reumatske bolove i nesanicu kao moguće reakcije na promene vremena, prenosi Beta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading