SRBIMA OBIJEN AUTOMOBIL NA LETOVANJU U GRČKOJ! Umalo ostali i bez vozila! OVO JE ZNAK DA SU VAM TAMOŠNJI LOPOVI TIPOVALI AUTO!

Autor:

Vesti

23.06.2024

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikana.gr naglašava da su pokušaji obijanja i krađe automobila najčešći na parkinzima velikih marketa, na plaži, ali i na parkinzima dok su turisti u poseti srpskom vojničkom groblju Zejtinliku.

SRBIMA OBIJEN AUTOMOBIL NA LETOVANJU U GRČKOJ! Umalo ostali i bez vozila! OVO JE ZNAK DA SU VAM TAMOŠNJI LOPOVI TIPOVALI AUTO!

Foto: Shutterstock

Gotovo svake sezone srpski turisti postaju žrtve lopova u Grčkoj, a poslednji slučaj obijanja automobila dogodio se pre nekoliko dana na plaži Tiganija kod Sartija. Naime, turisti iz Srbije su došli u neprijatnu situaciju kada im je obijen automobil, polomljena su stakla, ukradena torbica, a čak je pokušana i krađa samog vozila.

 

@nikana.gr 👉Danas smo dobili poruku od jednog člana naše FB grupe “Live From Greece” i nažalost, vest da im je danas na plaži Tiganija, kod Sartija, obijen auto, razbijena stakla, ukradena torbica i pokušana krađa automobila. 🚨Apelujemo na sve turiste da vode računa o svojim stvarima i ništa od vrednosti ne ostavljaju u autu, kako bi rizik od obijanja i krađe smanjili na mimimum! Najčešća mesta gde se ovakve stvari događaju su parkinzi ispred marketa, veoma popularnih plaža i na parkingu tokom posete srpskom vojničkom groblju Zejtinliku. 👉Na našem sajtu www.nikana.gr pronaći ćete vodić sa mnoštvom servisnih informacija i korisnih saveta za boravak u Grčkoj #nikanatravel #nikanagr #smestajgrcka #grckaapartmani #nikanagrcka #letovanjegrcka ♬ original sound - nikana.gr - letovanje u Grčkoj

 

Ovo nije usamljen slučaj, a upozorenje stiže sa Tiktok stranice Nikana.gr, gde se ističe potreba da turisti vode računa o bezbednosti svojih stvari tokom letovanja.

Nikana.gr naglašava da su pokušaji obijanja i krađe automobila najčešći na parkinzima velikih marketa, na plaži, ali i na parkinzima dok su turisti u poseti srpskom vojničkom groblju Zejtinliku. Takođe, ističu se potencijalni znaci da je auto označen kao "dobar plen" za krađu, uključujući papir ili maramicu na ručki automobila, flašicu vode pored točka, novčić na ručki ili haubi i bilo šta neuobičajeno na autu, a da to niste vi ostavili.

Kako bi se zaštitili od potencijalnih krađa, turistima se savetuje da ne ostavljaju vredne stvari vidljive u automobilu, čak ni naočare za sunce, te da dok su u kupovini, bar jedna odrasla osoba ostane u vozilu. Takođe, preporučuje se provera rada alarma i njegovo aktiviranje, kao i fizičko zaključavanje automobila, posebno ukoliko se koristi ključ za daljinsko otključavanje. Dodatni savet je da se ključ umota u aluminijumsku foliju kako bi se sprečila krađa kodova za otključavanje sa ključa.

Ovo upozorenje dolazi u vreme kada su savremeni kradljivci automobila dobro upućeni u tehnologiju, te se beleži porast tzv. "čistih krađa", kako ih nazivaju u policiji. Stoga, opreznost i preventivne mere su ključne kako bi se izbegle neželjene situacije tokom letovanja u Grčkoj.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading