DA LI VI RAZUMETE MATEMATIKU GRČKIH UGOSTITELJA!? Željko naručio piće za 34 evra, a račun stigao na 46! PREVARA NA DELU!

Autor:

Vesti

23.06.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naručio jedan mohito po ceni od 12 evra, dva kapućina po 6 evra (ukupno 12 evra), kao i jedan sok i ledeni čaj po 5 evra svaki. Kada se sve sabere, dolazi se do ukupnog iznosa od 34 evra. Međutim, konobar je očigledno dodao dodatne stavke, ali nigde ne piše koje.

DA LI VI RAZUMETE MATEMATIKU GRČKIH UGOSTITELJA!? Željko naručio piće za 34 evra, a račun stigao na 46! PREVARA NA DELU!

Foto: Shutterstock, Printscreen/Facebook/Živojin Golubović

Iako su mnogi očekivali visoke cene tokom ovogodišnjeg letovanja u Grčkoj, malo ko je verovao da će Grci postati toliko nezajažljivi i bahati i da će početi da naplačuju biti čak i ono što neko nije pojeo i popio.

Takav slučaj doživeo je Željko, koji je umesto očekivanih 34 evra, dobio račun od 46 evra, a da je to konobaru, po svoj, prilici bilo sasvim u redu.

Kada je Željko uslikao račun, svi su mogli videti da je reč o čistoj nebulozi i bezobrazluku grčkih ugostitelja. On je naručio jedan mohito po ceni od 12 evra, dva kapućina po 6 evra (ukupno 12 evra), kao i jedan sok i ledeni čaj po 5 evra svaki. Kada se sve sabere, dolazi se do ukupnog iznosa od 34 evra. Međutim, konobar je očigledno dodao dodatne stavke, ali nigde ne piše koje.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook/Živojin Golubović

Račun od 34 evra Grci naplaćuju 46

 

- Može li mi neko objasniti ovu matematiku? Kako je ispalo 46 evra? - napisao je Željko u komentarima uz fotografiju računa.

Korisnici društvenih mreža nisu štedeli kritike na račun konobara, šaljivo navodeći da je Željku verovatno naplaćena čak i "piksla sa stola".

Pored toga, kao što smo već ranije pisali, ne samo da su cene smeštaja u Grčkoj porasle, već i cene putarina na auto-putu Egnatia Odos. Od 1. aprila, cena putarine je porasla za 33%, sa 0,03 evra na 0,04 evra po kilometru. Očekuje se da će grčka vlada zaraditi oko 1,5 milijardi evra od ugovora o koncesiji za ovaj auto-put, koji se proteže od zapadne grčke luke Igumenice do istočne grčko-turske granice u Kipu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading