KAMEN NA KAMENU NIJE OSTAO! Ovakvo nešto narod NE PAMTI, pogledajte kakvu je štetu nevreme napravilo (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

23.06.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je otkrio kolika je materijalna šteta. Rezultat je jeziv!

KAMEN NA KAMENU NIJE OSTAO! Ovakvo nešto narod NE PAMTI, pogledajte kakvu je štetu nevreme napravilo (FOTO/VIDEO)

Foto: RINA

Nevreme koje je juče popodne zahvatilo deo opštine Osečina nanelo je neprocenjivu štetu, izjavio je vidno uznemireni predsednik ove opštine, Nikola Tomić.



Jako nevreme je u pojedinim delovima opštine Osečina nanelo ogromne štete na stambenim objektima, štalama, automobilima, poljoprivredi, ali i životinjama. Prema rečima Tomića, katastrofa je bila izuzetno razorna, sa gradom veličine skoro kao pomorandža koji je padao oko sat vremena.
Republika

Foto: RINA

grad u Osečini


Na sednici štaba za vanredne situacije, proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, obuhvatajući selo Osečinu, Tuzin, deo sela Plužac i deo varošice Osečina.

Tomić je istakao da je šteta neprocenjiva, te da su formirane komisije koje su upravo na terenu i da je oštećeno preko sto kuća, sa polupanim šoferkama, oštećenim staklima na vozilima i opštim haosom.

Predsednik opštine naglasio je da su uznemireni i da aktivno pomažu ljudima na terenu, pružajući podršku i reagujući na situaciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)



Nevreme je izazvalo ozbiljne probleme u delovima opštine Osečina, ali zajedničkim naporima i podrškom lokalne zajednice, nadaju se da će se stanje uskoro normalizovati.

 

 

Republika

Foto: RINA

šteta u Osečini

Podsećamo, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode koje danas prete Srbiji. Nakon nedavnog toplotnog talasa, temperature će se kretati od 30 do 36 °C, dok se za narednu sedmicu očekuje blagi pad temperature na nivo od 28 do 34 °C. Ovo upozorenje naglašava da će u poslednjoj sedmici juna vreme biti vrlo nestabilno, sa mogućim pojavama grmljavinskih nepogoda praćenih intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading