STANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Najduža zadržavanja na Bratrovcima, Bezdanu i Horgošu

Autor:

Vesti

21.06.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najduža su zadržavanja za teretni saobraćaj.

STANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Najduža zadržavanja na Bratrovcima, Bezdanu i Horgošu

Foto: Tanjug/J. PAP

Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova obaveštava da je na pojedinim graničnim prelazima, na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj i Hrvatskoj, duže zadržavanje teretnih motornih vozila koje je prouzrokovalo gužve u saobraćaju i duže čekanje na graničnu kontrolu.

Najduža su zadržavanja za teretni saobraćaj, na graničnim prelazima Batrovci, Bezdan i Horgoš, a koja su prouzrokovana radom susednih pograničnih organa koji primenjuju svoje nacionalne i procedure Evropske unije.

Za putnički saobraćaj trenutno nema dužeg zadržavanja.

Uprava granične policije je u kontaktu sa susednim pograničnim organima i razmenjuje informacije o stanju teretnog saobraćaja na državnoj granici kako bi se smanjila zadržavanja teretnih vozila na izlazu iz Republike Srbije i skratilo vreme čekanja na graničnim prelazima, navodi se u saopštenju MUp-a.

Granični prelaz Batrovci nalazi se na granici između Srbije i Hrvatske. To je jedan od najvažnijih i najprometnijih graničnih prelaza za teretni saobraćaj između dve zemlje, smešten na autoputu E70, koji povezuje Beograd i Zagreb.

Na ovom prelazu često dolazi do gužvi i dužeg čekanja, posebno za teretna vozila, zbog intenzivnog saobraćaja i procedura koje primenjuju pogranični organi obe zemlje, kao i zbog primene procedura Evropske unije sa hrvatske strane granice. Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije je u stalnom kontaktu sa susednim pograničnim organima kako bi se smanjila zadržavanja i skratilo vreme čekanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading