BAKA MIRA GAJI UNUKU I UNUKA U KUĆICI KOJA PROKIŠNJAVA: Radoje (12) je pravi mali domaćin iz Katrga, svi zajedno hrabro se bore sa životnim nedaćama

Autor:

Vesti

09.06.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoje je vredan i pametan dečak, iako je još dete, obavlja sve seoske poslove.

BAKA MIRA GAJI UNUKU I UNUKA U KUĆICI KOJA PROKIŠNJAVA: Radoje (12) je pravi mali domaćin iz Katrga, svi zajedno hrabro se bore sa životnim nedaćama

Foto: RINA

Radoje Đokić, dečak iz čačanskog sela Katrga, ima samo 12 godina, ali već nosi na svojim plećima težinu života. Majka ga je napustila po rođenju, a od tada ga odgaja baka, koju on zove mamom jer za drugu majku ne zna. Radoje je vredan i pametan dečak, iako je još dete, obavlja sve seoske poslove, svestan da samo radom može obezbediti bolju budućnost.

- Sve znam da radim i nije mi teško. Kosim livade, nosim travu, hranim životinje. Prodao sam jednu krmaču i kupio žensko tele, koje se zove Ruža. Želim jednog dana da imam svoju kuću, punu štalu, ovce, krave i traktor - kaže Radoje.

Baka Mira, osim Radoja, brine i o unuci Ivoni, koja takođe ima 12 godina. Žive u trošnoj kući koja prokišnjava, ali se zajedno bore da od nje naprave dom. Radojeva soba gleda na štalu, što mu ne smeta jer voli životinje.

Baka Mira priča kako je Radoja uzela kada je bio beba, napušten od majke. Po Centru za socijalni rad dobila je starateljstvo i od tada se trudi da mu pruži ljubav i dom. Radoje zna da mu je baka, ali je zove mama. Mira se godinama borila i radila da bi im obezbedila osnovne potrebe, uprkos teškom radu i bolestima.

- Ja sam Radoja uzela od kilogram mesa. Od mog bratanića žena se porodila i ostavila ga, a ja sam od tada išla po Centru za socijalni rad i dobila sam starateljstvo. Želela sam da mu koliko toliko pružim ljubav i dom. On zna da sam ja njemu baka, ali me od kad zna za sebe zove mama. On i Ivona su moj motiv da se borim. Godinama sam radila u nadnici i sve što bih zaradila davala sam da oni imaju, od teškog rada i ja sam se razbolela, ali nastavljam da se borim za njih. Deca su mi dobra, već su dosta zrelija od svojih vršnjaka. Znam da Radoja u školi deca zezaju jer živi u lošim uslovima i vidim mu želju u očima da on radi i to promeni, ja zbog njega ne mogu da odustanem - sa suzama u očima priča Mira Mirković.

Dobri ljudi su čuli za njihovu priču i odlučili da pomognu. Vesna Mladenović iz Gornjeg Milanovca posetila ih je i kupila Radoju prvi mobilni telefon. Organizovali su se i da okreče i poprave kuću. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
PA LJUDI

09.06.2024 13:02

Tu zreba pomoći, a ne bacati pare na razne gluposti nevladinih organizacija.Zbog takve čestite dece i dece naših heroja sam ljuta na Srbiju.Tu predsednik mesne zajednice ili opštine više spiska na reprezentaciju i gorivo, a ne primeti tu porodicu....SRAMOTA