ZLOUPOTREBLJEN MEJL UPRAVE ZA TREZOR! Ovu poštu ne otvarajte! HITNO UPOZORENJE MINISTARSTVA FINANSIJA!

Autor:

Vesti

07.06.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava za trezor je ovaj slučaj prijavala Odeljenju za visoko-tehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova.

ZLOUPOTREBLJEN MEJL UPRAVE ZA TREZOR! Ovu poštu ne otvarajte! HITNO UPOZORENJE MINISTARSTVA FINANSIJA!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ministarstvo finansija Republike Srbije upozorava javnost na pojavu zloupotrebe mejl adresa Uprave za trezor.

Pošiljalac je zloupotrebio logo Uprave za trezor, a svoju adresu maskirao jednom od zvaničnih adresa uprave. Zlonamerni mejl primaocu deluje kao da je upućen sa naloga obavestenja.devizno@trezor.gov.rs.

Upozoravamo da mejl sadrži zlonamerni prilog koji ne treba otvarati, i naglašavamo da pažljivo treba proveriti primljenu poštu!

Uprava za trezor ne stoji iza mejlova navedene sadržine.

Uprava za trezor je ovaj slučaj prijavala Odeljenju za visoko-tehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsećamo, Ministarstvo finansija Republike Srbije upozorilo je i sinoć javnost da su se na društvenim mrežama pojavili lažni pozivi za prijavu za dodelu novčane pomoći od sto evra, a koji imaju za cilj krađu podataka sa platnih kartica građana.

Ministarstvo finansija naglašava da se ne radi o novoj novčanoj pomoći države, već da je reč o prevari, te upozorava građane da ne ostavljaju svoje lične podatke, niti podatke o platnim karticama.

- Napominjemo da će građani o svim eventualnim novčanim pomoćima Republike Srbije biti, kao i do sada, obaveštavani putem zvaničnih objava Ministarstva finansija, kao i putem zvaničnog portala Uprave za trezor, te elektronskih i štampanih medija.

- Uprava za trezor je ovaj slučaj prijavila Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova - navedi se u Ministarstvu finansija.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading