UMRO VOJISLAV TUFEGDŽIĆ!

Autor:

Vesti

01.06.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga!

UMRO VOJISLAV TUFEGDŽIĆ!

Foto: Printscreen/Youtube/ Radio-televizija Vojvodine

Vojislav Tufegdžić naš poznati novinar preminuo je danas u 62. godini.

Bio je i koautor je dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji".

Vojislav Tufegdžić rođen je 8. marta 1962. godine u Šapcu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a radio je u Studentu od 1987. do 1990. godine kao urednik rubrike društvo.

U isto vreme radio je na Drugom programu Radio Beograda kao urednik informativnog programa.

Od 1991. godine radio je kao novinar u listu "Intervju", a objavljivao je autorske tekstove i u NIN-u, Argumentu i Svetu.

Autor je knjige "Kriminal koji je izmenio Srbiju".

Tufegdžić je bio pomoćnik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika “Eskpres”, a uspešnu karijeru gradio je u dnevnim i nedeljnim listovima "Politika", "Građanin", "Blic", "Newsweek".

Istakao se kao novinar koji dobro poznaje nekadašnji kriminalni milje Srbije. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj rad. Bio je i koautor čuvenog dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji". Autor je i knjige „Vidimo se u čitulji: 20 godina posle“.

Dokumentarni film "Vidimo se u čitulji" rađen je po knjizi Aleksandra Kneževića i Vojislava Tufegdžića "Kriminal koji je izmenio Srbiju", a radi se o enormnom porastu kriminala u Srbiji, a o kome govore sami kriminalci. Film je odobitnik priznanja i prikazan je na festivalima u zemlji i inostranstvu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading