ANI MIHALJICI CENTAR VRAĆA DECU: Slučaj majke iz Novog Sada dobio je epilog

Autor:

Vesti

22.03.2024

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svom saopštenju Centar za socijalni rad u Novom Sadu podsetio je na sve okolnosti navedenog slučaja iz ugla ove ustanove socijalne zaštite.

ANI MIHALJICI CENTAR VRAĆA DECU: Slučaj majke iz Novog Sada dobio je epilog

Foto: Youtube

Nakon što je slučaj Ane Mihaljice iz Novog Sada postao centralna tema u javnosti, saznanje da će majci biti vraćeno starateljstvo nad troje dece predstavlja svojevrsni epilog ovog dramatičnog događaja. Centar za socijalni rad u Novom Sadu je putem saopštenja obavestio javnost da su doneli odluku o povratku dece majci, ističući niz koraka koji su prethodili ovoj odluci.

U saopštenju CSR Novi Sad istaknuto je da je majka pozvana na saradnju, te da je sačinjen plan posete roditelja detetu u cilju proslave rođendana najmlađeg deteta. Nakon susreta sa majkom, stručni radnici su obavili terensku posetu na novoj adresi boravišta majke. Ova poseta je rezultirala utvrđivanjem da majka sada obezbeđuje adekvatne stambene uslove za decu, što je bio ključni faktor za donošenje odluke o povratku dece majci.

- Centar je postupajući u konkretnom predmetu još jednom pozvao majku na saradnju, na koji se ista odazvala. Sačinjen je plan posete roditelja detetu u cilju proslave rođendana najmlađeg deteta, dana 19.03.2024. godine kada je ponovo razgovarano sa majkom i predočeni joj dalji koraci u potrebni da se ostvari opšti cilj povratka dece u biološku porodicu. Nakon toga, majka je pristala na dalju saradnju, te je omogućeno stručnim radnicima da obave terensku posetu na novoj adresi boravišta majke, dana 20.03.2024. godine. Nakon što je od strane stručnih radnika ustanovljeno da je majka obezbedila adekvatne stambene uslove, koji garantuju bezbednost i osnovnu negu dece, doneta je odluka da majka preuzme neposrednu brigu o deci uz određivanje mere korektivnog nadzora nad vršenjem roditeljskog prava u trajanju od tri meseca - navedeno je u saopštenju CSR.

U saopštenju se takođe navodi da je Osnovni sud u Novom Sadu odbacio tužbu Ane Mihaljice i proglasio se nenadležnim za postupanje u ovoj pravnoj stvari. Takođe, istaknuto je da je protiv advokata Milana Bosika podneta disciplinska prijava zbog kršenja Kodeksa etike advokata, kao i krivična prijava Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal.

- U toku vođenja navedenog postupka, majka i njeni punomoćnici su neposredno i putem društvenih mreža i medija na sve načine pokušavali da vrše senzacionalistički pritisak i dovode u zabludu javnost o činjenicama u navedenom postupku - navode.

Slučaj Ane Mihaljice izazvao je široku javnu reakciju, uključujući proteste, oglasila se i delegacija resornog ministarstva, a gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić takođe je dao svoje mišljenje o ovom slučaju. Predsednik države Aleksandar Vučić takođe je dao svoj komentar na ovaj slučaj.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading