DOBRE VESTI ZA VOZAČE! Pojeftinio benzin, a EVO koliko ćemo plaćati dizel!

Autor:

Vesti

06.10.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Litar evrodizela ove nedelje na pumpama u Srbiji će maksimalno koštati 214 dinara, a benzina evropremijum BMB 188 dinar.

DOBRE VESTI ZA VOZAČE! Pojeftinio benzin, a EVO koliko ćemo plaćati dizel!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Poređenja radi, dizel je ostao na istoj ceni dok je benzin pojeftinio 3 dinara u odnosu na prošlu nedelju, piše Blic.

Cena dizela neće da raste

Svedoci smo da je ove nedelje cena nafte na svetskom tržištu zabeležila najveći pad od avgusta prošle godine.

- Iako je došlo do blagog rasta akciza, to neće negativno uticati na povećanje cene dizela i to je nešto sto želimo da obezbedimo za naše građane i u narednom periodu - rekla je Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike posle razgovora sa Naftnom industrijom Srbije i Udruženjem naftnih kompanija.

Na sastanku je zaključeno da je snabdevanje tržišta gorivom stabilno, uz očekivanje da se cena dizela neće menjati u narednom periodu.

- Time smanjujemo i inflatorne pritiske što ima višestruke koristi. Nastavićemo da nadgledamo cene dizela u Srbiji i cilj nam je da u narednom periodu one ne rastu i da obezbedimo predvidljivost i sigurnost za sve. U ovome će nam pomoći i Naftna industrija Srbije koja je pouzdan partner države bila u prošlosti i nastoji da to bude u budućnosti, a to očekujem i od ostalih naftnih kompanija u Srbiji - navela je ministarka.

Kompanija NIS pažljivo prati situaciju na globalnom i lokalnom tržištu nafte i naftnih derivata i aktivno daje doprinos očuvanju sigurnosti i stabilnosti snabdevanja.

Istovremeno, kao odgovorna kompanija NIS u poslovanju uzima u obzir i makroekonomske faktore. Stoga će kompanija NIS preduzeti sve aktivnosti koje od nje zavise kako se u narednom periodu ne bi uvećale cene osnovnih vrsta goriva na benzinskim stanicama, brinući istovremeno o svojim potrošačima i uvažavajući napore Vlade Republike Srbije u poboljšanju životnog standarda građana Republike Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading