KO JE MINISTARKA ĐEDOVIĆ O KOJOJ BRUJI JAVNOST?! Izveštavala je za CNN iz Avganistana, a zbog ovoga se vratila u Srbiju - sad se udaje za čoveka svog života!

Autor:

Vesti

28.07.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đedovićeva i Handanović će se venčati 6. avgusta 2023. godina, kada će u 19 časova biti upriličeno građansko venčanje.

KO JE MINISTARKA ĐEDOVIĆ O KOJOJ BRUJI JAVNOST?! Izveštavala je za CNN iz Avganistana, a zbog ovoga se vratila u Srbiju - sad se udaje za čoveka svog života!

Foto: Tanjug

Printscreen

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i njen partner, kompozitor i direktor CEBEF-a, Damir Handanović prvi put su se pojavili zajedno u javnosti otkad su mediji objavili da su njih dvoje u ljubavnoj vezi.

Đedovićeva i Handanović će se venčati 6. avgusta 2023. godina, kada će u 19 časova biti upriličeno građansko venčanje.

Par se prvi put javno pojavio na koncertu Jelene Tomašević, držeći se za ruke. Niko oko njih nije ostao imun na ljubav koja isijava, a kako se već ranije pisalo, planiraju da stanu na ludi kamen već ovog leta. 

Potvrđeno pisanje Srpskog telegrafa i Republike

Naime, Srpski Telegraf i portal Republika su prvi pisali o ovoj neverovatnoj ljubavnoj priči ministarke i kompozitora.

Podsetimo, Handanović je imao tremu kada je trebalo da zaprosi Dubravku. Kompozitor je odlično prihvatio i Dubravkinu decu kao da su njegova.

Inače, ministarka ima četvoro dece, a dvoje je usvojila.

Foto: ATA Images

 

Biografija ministarke Đedović

Ministarka Dubravka Đedović u novembru 2022. godine napustila je miran i dobro plaćen posao bankara i upustila se politiku zauzevši mesto ministarke energetike.

Ministarka je, inače, diplomirala bankarstvo i finansije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mendžmenta u Los Anđelesu. Govori četiri strana jezika: engleski, francuski, italijanski i ruski.

Za one koji ne znaju u ovaj svet je ušla po nagovoru oca iako je kao dete bila zaluđena Holivudom i filmskom industrijom i htela da studira režiju. Svetla reflektora nije osetila u tom poslu, već baveći se novinarstvom za CNN izveštavanjem iz Avganistana, za koje je dobila i međunarodno priznanje. Na tom poslu bolje je prošla tokom rata u Avganistanu nego u Velikom Trnovcu u Srbiji, gde ju je grupa Albanaca 2002. godine kidnapovala. Ipak, san iz detinjstva o Holivudu joj se ostvario sa 24 godine kada je otišla u Los Anđelesu, na postdiplomske studije menadžmenta na UCLA, jedne od najboljih škola za menadžment u SAD.

Od tada do danas priča o njenoj karijeri je gotovo flmska a scenario za nju nisu pisali domaći već autori iz Evropske investicione banke. Oni su porepoznali njen dar za bakarstvo i nakon tri meseca prakse u ovoj instituciji ponudili joj stalan posao iako nije bila iz zemlje EU, što je preduslov za rad u njoj. Bila je rangirana u 10 najmoćnijih ljudi u EIB od 3.000 zaposlenih za ovaj region i to na poslovima u centrali u Luksemburgu. Vodila je i projekte javno-privatnog partnerstva i projektna finansiranja za Irsku, Francusku, Veliku Britaniju i zemlje Beneluksa, kada je i nagrađena od strane Project Finance magazine za Evropsku transakciju godine u avio-sektoru 2013. godine.

Obrazovanje ju je odvelo čak do Holivuda, a neki novinarski poduhvati do Avganistana, karijera do Luksemburga.

Kaže da je odluka da se vrati u Srbiju posle školovanja i uspešnih karijera u inostranstvu za nju bila sudbonosna.

- Iako sam bila srećna što gradim karijeru i stičem iskustvo i znanje u inostranstvu, moj ceo dosadašnji rad je skoro uvek bio usko povezan sa ovim regionom i sa Srbijom. Kapitalnim projektima u Srbiji, uključujući energetiku, bavim se poslednjih 17 godina, izuzev između 2013. i 2015, kada sam radila na projektima u zapadnoj Evropi. Tako da je moja dugogodišnja povezanost sa razvojom Srbije logična pretpostavka da se na kraju vratim da živim i radim u svojoj zemlji, ja i moja deca - rekla je ona jednom prilikom.

Inače, ministarka ima četvoro dece, a dvoje je usvojila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
zivko

28.07.2023 11:59

Da li predsednik Vucic moze da izabere nekog istinski skolovanog i sa dovoljno radnog iskustva u struci za svako javno radno mesto?