Šapić: Završena isplata "đačke pomoći" u vrednosti od 20.000 dinara za sve beogradske učenike

Autor:

Vesti

03.10.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoć koja će mnogo značiti roditeljima

Šapić: Završena isplata "đačke pomoći" u vrednosti od 20.000 dinara za sve beogradske učenike

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Đačka pomoć u iznosu od 20.000 dinara isplaćena je svim beogradskim učenicima,  odnosno za 193.302 deteta, a ukupna sredstva za ovu namenu iznose skoro 3,9 milijardi dinara, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

- Početkom septembra kada je krenula isplata, najavio sam da će biti najkasnije do sredine oktobra, ali uspeli smo da ipak završimo nešto ranije  Ima još samo nekoliko stotina neispravno datih računa na koje  još nije uplaćen novac. Te ljude kontaktiramo i čim dostave validne podatke novac će im biti uplaćen. Svesni smo koliko ova sredstva znače roditeljima, naročito na jesen, kada su troškovi oko polaska dece u školu veliki i kada oni značajno opterećuju porodični budžet - rekao je gradonačelnik.  

Šapić je ponovio da će se, dokle god bude na mestu gradonačelnika, truditi da „đačka pomoć” bude standard svake godine i da će roditelji sigurno moći da računaju na ovu vrstu novčane pomoći iz gradskog budžeta.

Podsetimo da je gradonačelnik Šapić juče izjavio da će svi natpisi, informacije i obaveštenja na Glavnoj autobuskoj stanici u Bloku 42 biće ispisani ćirilicom i na engleskom jeziku.

On je podsetio da je zvanično službeno pismo u Srbiji ćirilica i pojasnio da je sve natpise koji se trenutno nalaze na stanici uradila uprava BAS-a bez konsultacija sa Gradom Beogradom.

- Smatram da ne treba da stoji ćirilica, latinica i engleski jezik, već samo ćirilica i engleski. Ko ne razume ćirilicu razume engleski i obrnuto. Tražio sam od Uprave BAS-a da zameni sve te natpise i da oni budu ispisani na ćirilici i engleskom jeziku i oni su obećali da će to da uraditi u najskorijem mogućem roku. Uskoro krećemo da menjamo sve table i nazive ulica koje će takođe biti na ćirilici i na engleskom jeziku - rekao je Šapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading