PREVOZ U BEOGRADU NAJJEFTINIJI MEĐU EVROPSKIM PRESTONICAMA! Šapić: Nova aplikacija je tri puta bolja nego prošla

Autor:

Vesti

16.09.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pripremamo se za početak jednog od najvećih i najvažnijih saobraćajnih projekata u poslednjih 50 godina"

PREVOZ U BEOGRADU NAJJEFTINIJI MEĐU EVROPSKIM PRESTONICAMA! Šapić: Nova aplikacija je tri puta bolja nego prošla

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, govoreći o rebalansu budžeta koji je pred odbornicima i javnom prevozu, da privatnici prvi put moraju da kupuju nove autobuse i da se Grad Beograd sprema za jednu od najvećih nabavki i tramvaja i trolejbusa.

Šapić je na konferenciji za novinare naveo da je doneta odluka zahvaljujući kojoj će do kraja godine na gradskim ulicama biti 750 novih autobusa, a da je prevoz u gradu najjeftiniji u Evropi i podsetio da je promenjen kompletan sistem u toj oblasti.

- Tada ste imali neko punjenje kartice na trafikama i niste znali tačno gde punite. A danas, imate najjeftiniji i najjednostavniji sistem plaćanja SMS-om. Nova aplikacija je tri puta bolja nego prošla, imamo informativne table - rekao je Šapić.

On je naveo da privatni prevoznici imaju obavezu da im polovina autobusa budu novi i objasnio da ukoliko je vozilo starije od pet godina, onda pada cena po kilometru koju plaća grad za četvrtinu.

Republika

Foto: Tanjug/BEOINFO

Novi autobusi GSP-a

Spremamo se za jednu od najvećih nabavki i tramvaja i trolejbusa, rekao je Šapić i podsetio da je nabavka  25 tramvaja završena i da treba da stignu tramvaji koju su navodno koštali sedam, pa pet miliona, pa 3,5, a na kraju samo 2,6 miliona evra.

- Ali to više niko ne spominje kad smo došli do istine. I tako vam je sve - rekao je Šapić.

Šapić je istakao da je srećan što na kraju Beograđani to sve mogu da vide iako pokušavaju mnogi da manipulišu informacijama.

Šapić je ukazao i da je u toku jedan od najvećih projekata, a reč je o postavljanju komunalnih bezbednosnih stanica, odnosno postavljanje kamera u 228 škola i 400 vrtića.

- Očekujem da ćemo za mesec dana otvoriti taj nadzorni centar gde će biti povezane sve kamere, prvo iz škola, onda iz vrtića. Imaćemo posebne ekipe na terenu koje će obilaziti vrtiće i škole - rekao je Šapić.

Republika

Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Aleksandar Šapić

On je istakao da je nastavljena rekonstrukcija i obnova beogradskih ulica, da se proširuju bulevari, da se traže nova saobraćajna rešenja.

- Pripremamo se za početak jednog od najvećih i najvažnijih saobraćajnih projekata u poslednjih 50 godina, izgradnju novog mosta, ja ga zovem Novi srpski most, a videćemo kako će se na kraju zvati - rekao je Šapić.

Šapić je rekao da je grad nastavio sa otvaranjem parking mesta i da će do kraja ove godine biti otvoreno 2.500 novih parking mesta.

U Skupštini grada Beograda u toku je rasprava o rebalansu budžeta za 2024. godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading