VUJOVIĆ: ZAJEDNO ĆEMO DONOSITI ODLUKE O DALJEM RAZVOJU SRBIJE!

Autor:

Vesti

17.09.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od danas je na uvidu javnosti i pozivam sve građane i stručnu javnost da se upoznaju sa dokumentom i daju komentare, rekla je Vujović.

VUJOVIĆ: ZAJEDNO ĆEMO DONOSITI ODLUKE O DALJEM RAZVOJU SRBIJE!

Foto: sns.org.rs

Ministarstvo zaštite životne sredine obaveštava sve zainteresovane da je od danas, 17. septembra 2024. u narednih 15 dana omogućen javni uvid u prvi dokument u proceduri izrade Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za rudarski deo projekta „Jadar“ –Zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije.

Republika

Foto: Foto promo

 

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović istakla je da je Zahtev objavljen nakon što je kompanija „Rio Sava Exploration“ d.o.o. Beograd  na zahtev Ministarstva dopunila dokumentaciju, kako bi građanima bilo na raspolaganju više informacija.

"Zahtevali smo više podataka i informacija, kako bi se stekao bolji uvid u dokument već u ovoj početnoj fazi projekta. Kompanija je dostavila tražene podatke, konstatovali smo da je zahtev uredan i objavili ga u skladu sa procedurom. Od danas je na uvidu javnosti i pozivam sve građane i stručnu javnost da se upoznaju sa dokumentom i daju komentare. Sva dokumentacija, u svakoj pojedinačnoj fazi i za svaki deo projekta, biće na uvidu javnosti i svi zainteresovani će moći da daju sugestije kako bismo svi zajedno došli do najboljih rešenja i kako bi se unapredio finalni dokument, odnosno Studija. Na osnovu svih dokumenata pokrenućemo sveobuhvatnu diskusiju na osnovu činjenica, a zatim ćemo svi zajedno donositi odluku o sudbini projekta i daljem razvoju Srbije“, rekla je Vujović.

Republika

Foto: Tanjug AP

 

Vujović je dodala da je sledeći korak donošenje Rešenja o obimu i sadržaju studije koji predstavlja detaljne smernice za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za rudarski deo projekta, a ista procedura biće primenjena i na druga dva dela - procesni i deo koji se odnosi na upravljanje otpadom. Uvid u dokumentaciju Zahteva za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora „Jadar“ kompanije „Rio Sava Exploration“ d.o.o. Beograd može da se izvrši na sledeći način:

Svakog radnog dana od 11-14 časova u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine (ulica Omladinskih brigada 1, sala 320); u sali Skupštine Grada Loznice (ulica Karađorđeva 2); u sali Skupštine opštine Krupanj (ulica Maršala Tita 2).

Ili na veb sajtovima:

https://www.ekologija.gov.rs/obavestenja/procena-uticaja-na-zivotnu-sredinu/zahtevi/zahtevi-za-odredjivanje-obima-i-sadrzaja

https://loznica.rs/dokumenti/javni-uvid-i-rani-javni-uvid/javni-uvid/

http://www.krupanj.org.rs/index.php?id=58&items=15386

Zainteresovani mogu da dostave mišljenje narednih 15 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Dragan

17.09.2024 16:46

Ovo je dobra odluka ministarstva da svi gradjani mogu da vide dokumenta

Nedaaa

17.09.2024 16:52

Srbija ide samo uzlaznom putanjom.. samo napred!!

Vanja

17.09.2024 16:54

Vucic daje sve od sebe za Srpski narod, i mi verujemo u njegove odluke

Veljko M

17.09.2024 16:58

Ovo je prilika da svako može da se upozna sa Sudijom o proceni zaštite životne sredine i da se mogu dostaviti i eventualne primedbe.