STOP JADRU, ALI STOP I DECI I PEŠACIMA! BAHATI AMER OSTAVIO DŽIP NASRED PEŠAČKOG NA DEDINJU! Majke sa decom u kolicima nisu mogle da pređu ulicu! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.09.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahato da bahatije ne može!

STOP JADRU, ALI STOP I DECI I PEŠACIMA! BAHATI AMER OSTAVIO DŽIP NASRED PEŠAČKOG NA DEDINJU! Majke sa decom u kolicima nisu mogle da pređu ulicu! (FOTO)

Foto: Republika

Džip jednog od protovnika Rio Tinta i projekta Jadar, inače američkog državljanina R.V, direktno je ugrozio bezbednost ljudi u beogradskom naselju Dedinje time što ga je bahati vlasnik parkirao nasred jednog od pešačkih prelaza i time onemogućio da se pomenuti prelaz pređe bez opasnosti po život.

Majke koje su vozile svoju decu u kolicima su se uplašeno kretale delom pešačkog prelaza ili uopšte nisu smele da pređu ulicu, jer je u pitanju jako prometan kolovoz. Zabrinuto su gledale ka drugom kraju ulice, očekujući neku reakciju.

Građani, videvši da se vlasnik neće skoro vratiti, odmah su pozvali nadležne, te je vozilo odveženo od srane JKP Parking servisa. Bahati vlasnik je nešto kasnije došao da svoj automobil preuzme.

Svojim postupkom na Dedinju još jednom je pokazao pravo lice bahate opozicije i demonstrirao njihovu kulturu. Planiraju blokade, prodaju priču o slobodi, a evo kako zapravo nameravaju da postupaju sa srpskim narodom - bahato i bez razumevanja.

Kazne za nepropisno parkiranje

Kazna za nepropisno parkiranje iznosi 5.000 dinara, ali se plaćanjem u roku od osam dana ta suma može smanjiti na 2.500 dinara. Međutim, ukoliko je nepropisno parkiran automobil koji pripada pravnom licu, ova kazna iznosi čak 50.000 dinara!

Za kazne za nepropisno parkiranje nisu zaduženi zaposleni "Parking servisa", već isključivo Saobraćajna i Komunalna policija.

"SPECIJALNE" KAZNE

Izmene i dopune Odluke o komunalnom redu donele su povećanje kazni za nepropisno parkiranje, pa će tako kaznu od 25.000 dinara platiti svi koji su se parkirali na tramvajskim šinama ili pešačkim prelazima, kao i oni koji se budu kretali, zaustavljali ili parkirali vozilo u parkovima, spomen parkovima, na zelenim površinama na trgovima, duž i u okviru puta, kao i na zelenoj površini oko objekata javne namene.

Kazna od 15.000 dinara namenjena je onima koji se budu kretali, zaustavljali ili parkirali vozilo na travnjacima, drvoredima i drugim zasadima, zelenim površinama duž obala reka i drugih vodenih površina, pošumljenim terenima i rekreacionim površinama, kao i na zelenoj površini u javnom korišćenju.

Pod nepropisno parkiranje čija kazna iznosi 5.000 dinara spadaju "sva vozila koja se budu kretala, zaustavljala ili parkirala pored i oko stambenih i poslovnih zgrada, u okviru i između blokova stambenih i poslovnih zgrada".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading