OGROMNE GUŽVE U PRESTONICI! Popodnevni špic nije jedini razlog, evo zbog čega su ZASTOJI U OVIM DELOVIMA BEOGRADA

Autor:

Vesti

11.09.2024

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni grad u kolapsu.

OGROMNE GUŽVE U PRESTONICI! Popodnevni špic nije jedini razlog, evo zbog čega su ZASTOJI U OVIM DELOVIMA BEOGRADA

Foto: naxi kamere/printscreen

Ulice glavnog grada od 15 časova gotovo su potpuno paralisane, saobraćaj se jedva odvija, a najkritičnije je bilo u 27. Marta, gde su tramvaji pre svega stajali nepomično.

Ništa bolja situacija je bila na Brankovom mostu, iako je sada situacija nešto bolja, ali i dalje postoje zastoji u smeru ka Starom Gradu.

Osim popodnevnog špica i mestimičnih padavina, na gužve je uticalo i to što je centar grada, tačnije potez oko Skupštine, bio blokiran zbog dolaska predsednika Izraela Isaka Hercoga, koji danas boravi u poseti Srbiji, a koji je razgovarao u zgradi Narodne skupštine sa predsednicom parlamenta Anom Brnabić.

Republika

Foto: naxi kamere/printscreen

Bulevar Despota Stefana

Takođe, "Gazela" se pretvorila u ogroman parking, te vozila samo mile po kolovozu.

U Bulevaru Despota Stefana u smeru ka gradu velike su gužve, a smer ka Višnjici je dobro prohodan. 

Republika

Foto: naxi kamere/printscreen

Most "Gazela"

Ostali delovi grada su relativno dobro prohodni. 

Podsećamo, na pružnom prelazu u Vreocima kod Lazarevca sinoć se dogodila strašna nesreća. Vozač automobila "pežo 508" ignorisao je svetlosnu signalizaciju i saobraćajne znakove te je prešao preko pruge, udarivši u teretni voz.

Vozač je nekim čudom preživeo, a zadobio je lakše telesne povrede, iako su vatrogasci - spasioci satima morali da seku lim da ga izvuku iz smrskanog automobila.

- Na delu pružnog prelaza gde se dogodila nesreća postoji svetlosna signalizacija, kao i znak "Stop", dok rampe nema. Do nesreće je navodno, došlo kada se teretni voz vraćao sa istovara i bio je prazan. Njegova brzina kretenja je izuzetno spora i ne prelazi 20 kilometara na čas. Iz za sada nepoznatog razloga vozač "pežoa" nije stao pre pružnog prelaza nego je samo nastavio pravo i tako je došlo do sudara - kaže izvor i dodaje da je scena bila jeziva:

- Bilo je nekoliko očevidaca koji su videli kako je došlo do sudara. 

Od siline udarca kola su potpuno smrskana sa prednje strane. Svako ko je video auto mislio je da čovek nije živ, ali je on pukom srećom bio svestan kada je došla policija, vatrogasci i lekari Hitne pomoći.

Kako dodaje izvor, nesreća se navodno, dogodila i naočigled radnika koji je bio tu i regulisao pružni prelaz.

- Nakon što je vozač automobila uspešno spašen iz olupine sanitetom je transportovan u bolnicu. Uviđaj je trajao satima, a istragu vodi nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu - zaključuje izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading