"PRIJATELJU, NEKA TI JE VEČNA SLAVA I HVALA!" Siniša Mali poslao emotivnu poruku nakon smrti čuvenog rokera! (FOTO)

Autor:

Vesti

04.09.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bora Đorđević je preminuo u 72. godini.

"PRIJATELJU, NEKA TI JE VEČNA SLAVA I HVALA!" Siniša Mali poslao emotivnu poruku nakon smrti čuvenog rokera! (FOTO)

Foto: e-stock, Tanjug/Vladimir Šporčić

Ministar finansija i prvi potpredsednik Vlade Srbije, Siniša Mali, oglasio se na svom Instagram nalogu kako bi izrazio saučešće povodom smrti legendarnog muzičara Bore Đorđevića, poznatijeg kao Bora Čorba

- Bora je bio jedan od najvećih, sa kojim smo zajedno odrastali, učili o muzici, pevali i prolazili kroz najlepše, ali i najteže trenutke… Borina reč se slušala, svaki Borin stih se pevao, a Borin potpis se poštovao…Još od osnovne škole, nisam propustio nijedan njegov koncert koji je održao u Beogradu. Sećam se i onog poslednjeg, na kom smo po ko zna koji put pevali zajedno svi u glas…Iza Bore ostaće njegove pesme, koje će sve nas nadživeti...Prijatelju, neka ti je večna slava i hvala… Mirno spavaj… - napisao je Siniša Mali.

 

 

Čuveni roker ležao je u Kliničko-bolničkom centru u Sloveniji, gde je primljen 20.8.2024. godine. Pevač je danima bio intubiran, a tu informaciju potvrdio je njegov menadžer, Bane Obradović.  Bora je u bolnici, za 24 sata znaćemo sve. Za sada samo imamo informaciju da je u pitanju jaku upala pluća, porodica je o svemu obaveštena - rekao je tada Bane Obradović, menadžer grupe "Riblja čorba".

Umro je nakon komplikacija koje su bile povezane sa hroničkom opstruktivnom bolesti pluća, , tzv HOBP od koje je godinama patio.

Hroničnu opstruktivnu (opstrukcija - suženje) bolest pluća karakteriše ograničeni, smanjenji protok vazduha u disajnim putevima udružen sa zapaljenjskom reakcijom pluća na štetne čestice ili gasove. Zapravo, kod bolesnika sa HOBP manji su otvori disajnih puteva. U njih ulazi manje vazduha zato što su zidovi disajnih puteva zadebljali i otečeni, sami putevi su stisnuti pod uticajem malih mišića koji ih okružuju i u njima se stvara sluz koju osoba iskašljava. Bora je pre nekoliko meseci imao jaku upalu pluća, zbog čega je i svoj koncert 5. jula otkazao, a njegovo poslednje pojavljivanje u javnosti desilo se samo pet dana ranije, na koncertu koji je 1. jula održao u Bosni.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading