ŠEST BEOGRADSKIH OPŠTINA DANAS BEZ STRUJE: Pogledajte da li ste na spisku!

Autor:

Vesti

09.08.2024

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isključenja kreću u 8.00 sati.

ŠEST BEOGRADSKIH OPŠTINA DANAS BEZ STRUJE: Pogledajte da li ste na spisku!

Foto: Shutterstock

Za danas su najavljenja isključenja struje u šest beogradskih opština.

Elektrodistribucija Beograd je za danas najavila isključenje struje zbog radova u šest beogradskih opština: Starom gradu, Zvezdari, Voždovcu, Mladenovcu, Surčinu i Lazarevcu.

Isključenja kreću u 8.00 sati.

Foto: printscreen/elektrodistribucija

 

Kada nestane struja, važno je da se ponašate smireno i da preduzmete određene korake kako biste se prilagodili situaciji. Evo šta možete uraditi:

Proverite uzrok: Prvo, proverite da li je struja nestala samo u vašem domu ili u celoj oblasti. Pogledajte da li su i vaši komšije pogođeni.

Isključite uređaje: Isključite sve električne uređaje i aparate kako biste izbegli moguće oštećenje kada se struja ponovo uključi.

Koristite svetlo na baterije: Upotrebite baterijske lampe, svetiljke na baterije ili sveće za osvetljavanje prostora. Uvek imajte dovoljno rezervnih baterija.

Pazite na hladnjak i zamrzivač: Ako nestanak struje potraje, otvorite vrata hladnjaka i zamrzivača samo kada je to neophodno kako biste očuvali temperaturu i sprečili kvarenje hrane.

Telefoni i punjači: Ako imate mobilni telefon, pokušajte da ga čuvate i koristite štedljivo. Ako imate prenosni punjač (power bank), koristite ga za punjenje telefona.

Proverite osiguranje: Ako imate agregat za proizvodnju struje, proverite njegov status i bezbednost. Uvek sledite uputstva za sigurno korišćenje.

Pratite vesti: Ako imate radio na baterije, koristite ga za praćenje vesti i informacija o prekidima u opskrbi strujom.

Planirajte unapred: Razmislite o pripremi unapred, kao što su baterijske lampe, svetla na solarnu energiju i osnovne zalihe hrane i vode.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading