PONOVO PROBLEM! Pao sistem na Aerodromu "Nikola Tesla"

Autor:

Vesti

05.08.2024

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnica nadležnog ministra se odmah oglasila!

PONOVO PROBLEM! Pao sistem na Aerodromu "Nikola Tesla"

Foto: shutterstock

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nedavno je bio suočen s problemima u radu svog softverskog sistema, što je rezultiralo kratkotrajnim prekidom od oko pola sata. Ovi prekidi su stvorili poteškoće za avio-kompanije i putnike, otežavajući planiranje današnjeg posla.

Uzroci problema

Nakon detaljne analize uzroka prekida, otkriveno je da je problem nastao usled globalnog softverskog kvara van kontrole aerodroma, koji je pogođen istovremeno sa još 13 aerodroma na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Iako je prvobitno rečeno da je problem saniran, kvar se ponovio, izazivajući nove probleme u procesu prijave na let.

Reakcija pomoćnice ministra

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj Verica Ječmenica izrazila je zabrinutost povodom učestalih problema sa IT sistemom na beogradskom aerodromu. Ona je zatražila od koncesionara aerodroma francuske kompanije "Vansi“ da pruži objašnjenje za ovaj niz problema i kašnjenja u avio-saobraćaju.

S obzirom na činjenicu da se kvar IT sistema ponovio drugi dan zaredom, pomoćnica ministra očekuje da koncesionar preduzme odgovarajuće mere da bi se ovi problemi rešili i sprečili u budućnosti. Zahteva se jasno objašnjenje od koncesionara o uzrocima problema i planovima za sprečavanje ponovnih kvarova.

Ovaj niz problema sa IT sistemom na beogradskom aerodromu izazvao je opravdanu zabrinutost, kako kod avio-kompanija tako i kod nadležnih institucija, te se očekuje brzo i efikasno rešavanje ovih pitanja da bi se osigurala pouzdana i efikasna operacija aerodroma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading