KO IDE NA ZAKINTOS, DOBIJE PETICU! Besni roditelji đaka Ekonomske škole "Nada Dimić" tvrde da nastavnica matematike Jelina Janković protežira decu koju vodi na letovanje

Autor:

Vesti

28.06.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostala deca, koja s Jankovićevom ne putuju, diskriminisana su

KO IDE NA ZAKINTOS, DOBIJE PETICU! Besni roditelji đaka Ekonomske škole "Nada Dimić" tvrde da nastavnica matematike Jelina Janković protežira decu koju vodi na letovanje

Foto: Tanjug/AP Petros Karadjias, Facebook

Nastavnica matematike Jelina Janković, koja radi u Ekonomskoj školi "Nada Dimić" u Beogradu, kako tvrde roditelji đaka, nelegalno godinama vodi decu na letovanje na Zakintos, a đaci koji s njom putuju imaju privilegije prilikom ocenjivanja.

- Profesorka Janković godinama vodi decu iz Ekonomske škole na grčko ostrvo Zakintos. I, opštepoznato je da učenici koji s njom idu na ta putovanja bivaju privilegovani u ocenjivanju. Ostali đaci su zbog toga diskriminisani. Ne samo da je to nepravedno već može da ih košta uspeha u daljem školovanju - priča jedan od ogorčenih roditelja.

ĆAR AGENCIJE

Osnovano se, kako dodaje, sumnja da za to Jankovićeva od agencija dobija novac.

- A što više učenika ide, veća je materijalna korist i za agenciju i za profesorku Janković. Da nije tako, zašto ne bi promenila lokaciju, zašto ih ne vodi na putovanja po Srbiji - navodi još jedan od naših sagovornika.

Republika

Foto: Printscreen

Ekonomska škola "Nada Dimić"

Osim toga, roditelji ukazuju na još problematičnih postupaka:

- Uslovi smeštaja dece su prošle godine na Zakintosu bili loši. Na to je profesorki Janković ukazivano. Ali ostalo je nejasno da li je  preduzela nešto kad su se deca vratila, da li je, recimo, uložila agenciji prigovor. Ili je to eskivirala. Možda i zato što je njen smeštaj bio bolji od dečjeg. A možda ima tu još razloga. Uočeno je i da ne ide sama, odnosno da sa sobom vodi nekog od članova porodice.

Otvoreno je pitanje, kako ističu, da li je to o trošku učenika ili agencije.

A POREZ?

Osim toga, ogorčeni roditelji ukazuju i na to da Jankovićeva drži i privatne časove matematike:

- Nije to usamljen slučaj. Čine to mnogi. Ali ono što je pitanje u njenom slučaju jeste da li je to dopušteno pošto je zaposlena i redovan profesor u srednjoj školi? Da li to mora biti prijavljeno i plaća li porez na to? I da li je i to prostor za sukob interesa ako te usluge koriste učenici kojima je profesorka u školi?

Republika

Foto: Tanjug/AP Petros Karadjias

Zakintos

Profesorka Janković nije odgovorila na pitanja Srpskog telegrafa poslata još u utorak. Odgovore o ovom slučaju nismo dobili ni iz Ekonomske škole "Nada Dimić". Do zaključenja broja odgovori nisu stigli ni iz Ministarstva prosvete i njihovog sektora prosvetne inspekcije.

Na ova pitanja nije odgovorila:

1. Koliko godina vodite decu na letovanje na Zakintos? Zašto baš tamo? Da li za to dobijate naknadu?
2. Zašto ih ne vodite negde po Srbiji?
3. Da li deca koja idu na Zakintos imaju privilegije u ocenjivanju?
4. Da li i koga vodite od članova svoje porodice na Zakintos i o čijem trošku?
5. Da li ste preduzeli nešto povodom loših uslova smeštaja dece prošle godine na Zakintosu?
6. Kakav je bio vaš smeštaj, da li se razlikovao od dečjeg?
7. Držite i privatne časove? Da li ste to prijavili i plaćate li porez na to? Ako ne, zašto?
8. Dolaze li na časove privatno i učenici kojima ste nastavnica u školi?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Dalija

29.06.2024 13:40

Grcka i Zakintos se ne mogu usporedjivati sa Srbijom. Srbija ima planine i banje, a Grcka more i zacetak civilizacije.

Nenad

29.06.2024 21:34

Verovatno deca koja ne idu na njene privatne časove ili zakintos idu na popravni. Te direktore koje žmure na takve splačine od ljudi i puštaju da po školama rade šta hoće treba smeniti. Vama svaka čast što se dotakli ovakvih tema jer se minstarstvo se informiše iz novina, oni nemaju kontrole koje bi trebalo time da se bave. Ovako im jeftinije.

Jana

29.06.2024 23:39

Ovo je sramota ko nam deca vaspitava. Kakav primer i poruku saljemo deci.