CIPELE ELVISA PRISLIJA NA AUKCIJI! Prodaje se zaštitni znak kralja rokenrola, a evo kako se kreće CENA!

Autor:

Zabava

28.06.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač, poznat kao kralj rokenrola, nosio je ovu obucu na sceni i van nje tokom pedesetih godina prošlog veka.

CIPELE ELVISA PRISLIJA NA AUKCIJI! Prodaje se zaštitni znak kralja rokenrola, a evo kako se kreće CENA!

Foto: Profimedia

Čuvene cipele slavnog Elvisa Prislija stavljene su na aukciju nakon koje će dobiti novog vlasnika. Ovaj par obuće kupac verovatno neće nositi, a da bi ga držao u vitrini moraće da izdvoji veliku svotu novca. Očekuje se da bi čuvene plave antilop cipele koje je nosio Elvis Prisli na početku karijere na aukciji mogle da budu prodate za 120.000 funti.

Legendarni pevač, poznat kao kralj rokenrola, nosio je ovu obucu na sceni i van nje tokom pedesetih godina prošlog veka, kao i tokom pojavljivanja u televizijskoj emisiji Stiva Alena u SAD, gde je pevao hit "Hound Dog", preneo je Gardijan.

Prisli je nabavio ove cipele nakon što je izveo hit "Blue Suede Shoes" Karla Perkinsa na svom istoimenom debi albumu.

Republika

Foto: Ap photo

 

Procenjuje se da će cipele koštati između 100.000 i 120.000 funti kada se budu pojavile u aukcijskoj kući "Henri Oldridž i sin" u Viltširu u Velikoj Britaniji.

Aukcionar Endrju Oldridž je rekao da su ove cipele simbol i zaštitni znak Elvisa, i kada se pomenu odmah pomislite na njega. Oldridž je dodao da je njihovu autentičnost potvrdio Džimi Velvet, blizak Prislijev prijatelj i vodeci autoritet za poznavanje pevačeve biografije.

Pesmu "Blue Suede Shoes" napisao je i prvi put snimio Perkins 1955. godine, a Prisli ju je snimio godinu dana kasnije i pojavljuje se kao uvodna pesma njegovog debi albuma.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading