ŠIPKA MU SE ZARILA TIK PORED SRCA: Nesrećni Radovan (59) kod komšije brao trešnje za ćerku, a onda je nastupio horor! (FOTO)

Autor:

Vesti

25.06.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šipka je probila oba plućna krila...

ŠIPKA MU SE ZARILA TIK PORED SRCA: Nesrećni Radovan (59) kod komšije brao trešnje  za ćerku, a onda je nastupio horor! (FOTO)

Foto: FACULTY HOSPITAL OLOMOUC

Kao što svi znamo, trešnje u komšijinoj bašti uvek su ukusnije. Tako je verovatno mislio i Radovan Kučer (59) kada je otišao da bere trešnje kod prijatelja. Ali zadovoljstvo se pretvorilo u užas: završio je proboden gvozdenom šipkom i preživeo je zahvaljujući čudu.

Sve je počelo kada je Radovan hteo da ubere trešnje za svoju ćerku u selu Vikos. Zgrabio je merdevine i počeo da bere u bašti svog prijatelja.

- Popeo sam se i okačio korpu na poslednju prečku. Kada mi je korpa bila puna tri četvrtine, mislio sam da je to dovoljno. Zgrabio sam merdevine da skinem korpu sa kuke i krenuo da silazim - rekao je.

Foto: FACULTY HOSPITAL OLOMOUC

 

 

Onda se dogodila nesreća, merdevine su se prevrnule i Radovan je pao direktno na metalni stub koji je trebalo da podupre malo drvo. „

- Hteo sam da ga izvučem sam, ali srećom, prijatelj koji je dojurio me je od toga odgovorio - rekao je.

Pre nego što su hitne službe uspele da odvezu pacijenta u bolnicu, morali su da stignu vatrogasci.

- Hidrauličnim makazama su odsekli oba kraja stuba da bih mogao čak i da stanem u kola hitne pomoći - rekao je povređeni muškarac.

Metalni deo je prodro u grudnu šupljinu, probio oba plućna krila i promašio srce i druge vitalne organe za samo nekoliko milimetara, saopštila je u utorak Univerzitetska bolnica u Olomoucu. U petočasovnoj hitnoj operaciji, lekari su spasili život pacijentu.

- Nekoliko milimetara bi bilo dovoljno i čoveku se više ne bi moglo pomoći - rekao je hirurg Martin Kalab. Lekari su koristili hiruršku metodu koja se obično koristi za transplantaciju organa i rekli su da je to prvi slučaj ove vrste. Nakon dvonedeljnog boravka u bolnici, Kučer je sada otpušten kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading