DANAS BEZ STRUJE DELOVI DEVET BEOGRADSKIH OPŠTINA: Proverite da li je vaša ulica na spisku!

Autor:

Vesti

19.06.2024

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isključenja su najavljena zbog radova.

DANAS BEZ STRUJE DELOVI DEVET BEOGRADSKIH OPŠTINA: Proverite da li je vaša ulica na spisku!

Foto: Shutterstock

Elektrodistribucija Beograd za danas je najavila isključenja struje zbog radova u devet beogradskih opština.

Na spisku su delovi opština Stari grad, Palilula, Voždovac, Rakovica, Novi Beograd, Obrenovac, Sopot, Mladenovac i Lazarevac.

Ovo je spisak ulica:

Foto: printscreen/elektrodistribucija

 

Kada nestane struja, evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste se adekvatno pripremili i reagovali:

Proverite uzrok nestanka struje: Pogledajte da li su susedne kuće ili obližnji delovi takođe bez struje. Ako je samo vaša kuća pogođena, možda je uzrok u vašem električnom sistemu. Ako su i drugi bez struje, može biti problem na nivou elektro-distributivne mreže.

Proverite osigurače: Ako je problem u vašem električnom sistemu, proverite osigurače u električnoj kutiji. Možda je došlo do preopterećenja ili kratkog spoja koji je izazvao isključenje struje. Ako je osigurač iskočio, pokušajte ga ponovo uključiti nakon što ste otklonili uzrok problema.

Koristite alternativno osvetljenje: Držite na dohvat ruke baterijske lampe, fenjer ili sveće sa upaljačem kako biste osvetlili prostoriju u slučaju da nestane struja tokom noći ili u prostorijama bez prirodnog svetla.

Pripremite hranu i piće: Ako se nestanak struje očekuje da će potrajati, pripremite hranu koja ne zahteva kuvanje, kao i dovoljno vode za piće.

Ostanite informisani: Ako imate pristup internetu putem mobilnog telefona, pratite obaveštenja lokalnih elektro-distributivnih kompanija o statusu popravki i procenama vremena do obnove struje.

Izolujte osetljive uređaje: Isključite osetljive uređaje poput televizora, računara i drugih elektronskih aparata kako biste ih zaštitili od mogućih oštećenja prilikom ponovnog uspostavljanja struje.

Prijavite problem elektro-distributivnoj kompaniji: Ako je problem u širem području ili ako je nestanak struje velikog obima, prijavite to lokalnoj elektro-distributivnoj kompaniji ili koristite njihovu službu za korisnike kako biste dobili informacije i procenu vremena obnove.

Pravilno pripremljeni možete sigurno i efikasno reagovati na nestanak struje dok čekate da se situacija normalizuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading