PROVERITE DETALJNO SPISAK! Danas bez struje devet beogradskih opština

Autor:

Vesti

14.06.2024

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nekim ulicama isključenja počinju u 8 sati.

PROVERITE DETALJNO SPISAK! Danas bez struje devet beogradskih opština

Foto: shutterstock

Elektrodistribucija Beograd obaveštava građane da će danas doći do isključenja struje u delovima sedam beogradskih opština radi planiranih radova na električnoj mreži. Ovo će uticati na delove opština Stari grad, Zvezdara, Voždovac, Novi Beograd, Grocka, Obrenovac, Sopot, Surčin i Lazarevac. Evo detaljnog rasporeda isključenja:

Foto: printscreen/elektrodistribucija

 

U slučaju nestanka struje, postoje neki koraci koje možete preduzeti kako biste se adekvatno pripremili i zaštitili:

Proverite uzrok: Prvo, pokušajte saznati uzrok nestanka struje. Da li je to zbog kvara u vašem domaćinstvu, problema na lokalnom nivou ili šireg problema u električnoj mreži?

Proverite druge izvore informacija: Ako imate pristup internetu putem mobilnog uređaja, proverite društvene mreže ili web stranice vašeg lokalnog elektrodistributera. Moguće je da postoji informacija o vremenu trajanja prekida i uzrocima.

Pripremite osnovnu opremu: Obezbedite osnovne potrepštine poput baterijskih lampi, sveća, baterijskih radio prijemnika i punjača za mobilne telefone. Ovo će vam pomoći da ostanete informisani i osvetljeni tokom nestanka struje.

Sačuvajte hranu i lekove: Ako nestanak struje potraje duže, važno je sačuvati sveže namirnice u frižideru i zamrzivaču. Pokušajte ih što manje otvarati kako biste održali hladnoću. Takođe, osigurajte da imate dovoljno lekova i drugih vitalnih potrepština.

Bezbednost: Ako je nestanak struje praćen olujnim vremenom, ostanite unutra i izbegavajte izlazak napolje. Ako morate napustiti dom, budite oprezni zbog potencijalnih opasnosti poput padajućih grana ili poplava.

Pozovite službu za hitne intervencije ako je potrebno: Ako primetite da je nestanak struje uzrokovan kvarom u vašem domu ili ako postoji hitna situacija, pozovite nadležne službe za pomoć.

Pomažite drugima: Ako imate starije ili invalide u svom okruženju, proverite kako im možete pomoći tokom nestanka struje. Možda će im biti potrebna dodatna podrška ili pomoć u osiguravanju osnovnih potrepština.

Budite strpljivi: U većini slučajeva, nestanak struje je privremen i brzo će biti rešen. Ostanite smireni i strpljivi dok elektrodistributeri rade na rešavanju problema.

Pametno je imati plan za vanredne situacije poput nestanka struje kako biste bili spremni da se nosite sa njima kada se dese.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading