SUZBIJANJE KOMARACA NA PODRUČJU BEOGRADA: Tretmani će biti sprovedeni uređajima sa zemlje i vode

Autor:

Vesti

16.06.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preparati koje koriste ekipe JKP "Gradska čistoća" registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što garantuje sigurnost za građane.

SUZBIJANJE KOMARACA NA PODRUČJU BEOGRADA: Tretmani će biti sprovedeni uređajima sa zemlje i vode

Foto: pixabay.com

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" Beograd nastaviće sutra opsežnu akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda. Tretmani će biti sprovedeni uređajima sa zemlje i vode, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Akcija suzbijanja komaraca biće realizovana u periodu od 18 časova do ponoći, a obuhvatiće sledeće lokalitete: nasip od Progara ka Jakovu, Novo Bežanijsko groblje, naselje Soko Salaš, Bojčinska šuma, kanali u Boljevcima i uz Nautičko selo, SC "Surčin", naselje Ključ, naselje Grmovac, Dorćol, Zemun - Gornji grad, Zemun - Donji grad, naselja Sava Kovačević, Sutjeska, Bački Ilovik, Kalvarija, Novi grad, Vojni put, Altina, Plavi Horizonti, Školsko dobro, Zemun polje, Nova Galenika, naselja Belarica i Ekonomija, Paviljoni i Retenzija, navodi se u saopštenju JKP "Gradska čistoća".

Preparati koje koriste ekipe JKP „Gradska čistoća“ registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što garantuje sigurnost za građane.

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama tokom tretmana suzbijanja komaraca, dok se pčelarima savetuje da preduzmu potrebne mere zaštite pčela tokom akcije na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima, u zavisnosti od vremenskih uslova. Građani koji primete povećanu brojnost komaraca na određenim lokalitetima mogu obavestiti servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11, radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading