DEVOJČICA (12) PALA SA KONJA: Drama u Kovilovu!

Autor:

Vesti

15.06.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući zaštitnoj opremi koju je nosila, uspela je da izbegne teže povrede.

DEVOJČICA (12) PALA SA KONJA: Drama u Kovilovu!

Foto: ST/Nebojša Mandić

Hitna pomoć

Devojčica (12) iz Severne Makedonije povređena je tokom takmičenja u preskakanju prepona u SC Kovilovo u Beogradu. Međutim, zahvaljujući zaštitnoj opremi koju je nosila, uspela je da izbegne teže povrede. Naime, njen prsluk je opremljen automatskim vazdušnim jastucima koji su se naduvali u trenutku pada, pružajući joj dodatnu zaštitu.

Detalji o zaštitnoj opremi koju je nosila devojčica otkrivaju da je njen prsluk opremljen automatskim vazdušnim jastucima koji su se aktivirali tokom pada sa konja. Ova inovativna oprema pružila je devojčici dodatnu zaštitu i omogućila joj da izbegne teže povrede.

Iako devojčica nije imala vidljive povrede, iz predostrožnosti je prevezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra radi detaljnog pregleda. Lekari su pažljivo pregledali devojčicu zbog načina na koji je pala, kako bi se uverili da nema unutrašnjih povreda.

Podsetimo, još jedna dvanaestogodišnja devojčica povređena je pre nekoliko meseci, kada je pala sa konja na hipodromu u Beogradu.

To se dogodilo juče. Devojčica je zadobila hematom i ozbiljne povrede. Jahala je konja na kasačkoj stazi na kojoj ne bi smela tako mala i nestručna da jaše konja koji moze da ide brzinom i do 80 km/h. Stoje table svuda o tome, ali ljudi to nekad i ne poštuju. Hitna pomoć je stigla za 5 minuta. Devojčica je nosila opremu za jahanje i ona ju je donekle i spasila. Ona je sada bolje, što je najbitnije - rekao nam je tada očevidac nezgode.

Međutim, nepoštovanje pravila, kako nam je rekao još jedan od očevidaca, česta su na Hipodromu, te se ovakve nezgode često i dešavaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading