NAJOPSEŽNIJA AKCIJA SUZBIJANJA KOMARACA: Ekipe JKP "Gradska čistoća" danas na terenu

Autor:

Vesti

14.06.2024

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova akcija je najveća do sada, s obzirom na to da dosadašnji vremenski uslovi nisu omogućavali sprovođenje akcije ovih razmera.

NAJOPSEŽNIJA AKCIJA SUZBIJANJA KOMARACA: Ekipe JKP "Gradska čistoća" danas na terenu

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Danas, JKP "Gradska čistoća" će sprovesti veliku akciju suzbijanja komaraca na brojnim lokacijama u Beogradu. Sektor ekologije i unapređenja životne sredine će biti angažovan na terenu od 18 časova do ponoći kako bi sproveo tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na rekama i kopnu.

Najveća akcija suzbijanja komaraca do sada

Ova akcija je najveća do sada, s obzirom na to da dosadašnji vremenski uslovi nisu omogućavali sprovođenje akcije ovih razmera. Lokacije koje će biti obuhvaćene ovom akcijom su brojne, uključujući delove od Bele stene ka Sportskom centru "25. maj", Zvezdarsku šumu, Novo groblje, Banjičku šumu, naselja SAJ, 13. maj, Goveđi brod, Centralno groblje, SP "Jajinci", Rakovicu selo, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu i Surčinsko polje, Mirijevo, Karaburmu Ćalije, Zeleno brdo, Lion, Olimp, Vukov spomenik, Konjarnik, Botaničku baštu, Profesorsku koloniju, Hadžipopovac, Mali Leskovac, Višnjicu, Zvezdaru kod Novog groblja, Višnjičku banju, Veliki Mokri Lug, Konjarnik, Mali Mokri Lug i Staru Karaburmu.

Apel građanima za prijavljivanje lokacija

JKP "Gradska čistoća" je apelovao na građane da prijave lokacije na kojima primete veći broj komaraca kako bi dalje akcije suzbijanja komaraca mogle biti sprovedene efikasno.

Naredni koraci

Planirano je da se akcije suzbijanja komaraca nastave i narednih dana kako bi se održala kontrola nad populacijom komaraca u ovim delovima grada. Ova inicijativa ima za cilj unapređenje životne sredine i stvaranje prijatnijeg okruženja za građane Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading