OVI DELOVI BEOGRADA SU ZATVORENI ZBOG POSETE SI ĐINPINGA: Velike gužve u prestonici (FOTO)(VIDEO)

Autor:

Vesti

08.05.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počeo je i plenarni sastanak Vučića i Đinpinga u Palati Srbija.

OVI DELOVI BEOGRADA SU ZATVORENI ZBOG POSETE SI ĐINPINGA: Velike gužve u prestonici (FOTO)(VIDEO)

Foto: naxi kamere/printscreen

Sreda u Beogradu zbog posete Si Đinpinga, kineskog predsednika u znaku je izmena saobraćaja zbog bezbednosnih razloga, što je dodatno uticalo na stvaranje saobraćajnih gužvi.

 

 

Iz bezbednostnih razloga pojedine ulice u centru Beograda, ali i na Novom Beogradu, povremeno se zatvaraju, tako da se stvaraju velike gužve, građani izlaze iz vozila gradskog prevoza i put nastavljaju pešaka.

U Vojvode Stepe, takođe je veliki zastoj, budući da više od sat i po vremena vozila ne mogu da izađu iz ovog poteza.

Kako javljaju građani, zatvorene su ulice na Novom Beogradu, deo Bulevara Mihajla Pupina, Milentija Popovića, zatvoren je i Brankov most. Autobusi ne idu kroz centar grada u smeru od Novog Beograda, 31 do Slavije, a ljudi nastavljaju pešaka. Nušićevom i Terzijama u jednom trenutku ni pešaci nisu mogli da idu, prenosi Espreso.

Kineski predsednik Si Đinping došao je u dvodnevnu posetu Beogradu, a danas mu je priređen svečani doček ispred Palate Srbija gde ga je ugostio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posle ceremonije svečanog dočeka usledio je sastanak dvojice predsednika.

Prema planu posete, biće održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Kine predvođen dvojicom predsednika, a zatim i ceremonija potpisivanja Zajedničke izjave i razmena potpisanih bitaleralnih dokumenata.

Kineska delegacija broji oko 400 članova, a tokom posete planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma iz različitih oblasti. Predsednik Si Đinping i predsednik Vučić će se posle ceremonije obratiti medijima.

Si Đinping je sinoć doputovao u Beograd u pratnji supruge profesorke Peng Lijuan, a na aerodromu Nikola Tesla ga je dočekao predsednik Vučić sa suprugom, Tamarom Vučić. Kineskog predsednika dočekali su i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, kao i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom. Predsednik Si Đingping poručio je sinoć, po dolasku u Beograd, da je čelično prijateljstvo Srbije i Kine pustilo dublje korenje u srcu dva naroda i da je uveren da će ova poseta biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

- Kina i Srbija su jedna drugoj pružile čvrstu podršku u pitanjima koja se tiču naših suštinskih interesa i velikih briga. Zajednički smo podržavali međunarodnu pravičnost i pravdu i doprineli svojim udelom u promovisanju mira i razvoja u svetu - istakao je Si u saopštenju koje je izdala Ambasada Kine u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading