OVAKO JE KINESKI PREDSEDNIK DOČEKAN U BEOGRADU! Na ulicama zastave, poseban bilbord sa ispisom na srpskom i kineskom jeziku! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.05.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Si Đinping, jedan od najvećih svetskih lidera, u dvodnevnoj je poseti Srbiji!

OVAKO JE KINESKI PREDSEDNIK DOČEKAN U BEOGRADU! Na ulicama zastave, poseban bilbord sa ispisom na srpskom i kineskom jeziku! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Printscreen RTS

Predsednik Kine Si Đinping stigao je sinoć u dvodnevnu posetu Srbiji, a dočekao ga je predsednik Aleksandar Vučić na aerodromu. Danas će biti organizovan svečani doček ispred Palate Srbija, nakon čega će uslediti sastanak dvojice predsednika.

Uoči posete, na ulicama Beograda zavijorile su se zastave Kine i Srbije. U čast dolaska kineskog predsednika postavljeni su i bilbordi sa natpisom na srpskom i kineskom jeziku.

"Dobro došli poštovani kineski prijatelji", piše na bilbordima, a duž auto-puta bandere su okićene zastavicama dve države.

Podsetimo, i Kula Beograd zasijala je u zastavama dve države u znak dobrodošlice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom Vučić dočekao je na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegovu suprugu profesorku Peng i tom prilikom je poručio kineskom predsedniku da je ovom posetom učinio ogromnu čast srpskoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo te zemlje.

- Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju!
Ovom posetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo Vaše velike zemlje. Vizija sveta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspeha
- napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici "buducnostsrbijeav". 

Vučić je Siju poručio da Srbija želi da iskrenim gostoprimstvom uzvrati makar malim delom za svu podršku koju kineski predsednik nesebično pruža Srbiji. 

- Živelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje se kalilo u teškim vremenima i koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumevanje i čvrstu podršku - zaključuo je Vučić.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Miloš

08.05.2024 09:14

Pravi doček za iskrene prijatelje Srbije

Lea

08.05.2024 09:14

Si Đinping dočekan je na najvišem nivou !

Aki

08.05.2024 09:15

Si Djiping je gost u Srbiji I to je za nas čelika čast jer imamo velikog inostranog prijatelja.

Djofa

08.05.2024 09:15

Fantastičan docek Sija kako i dolikuje!