SUTRA BEZ VODE OVAJ DEO PRESTONICE: Za najnužnije potrebe obezbeđene su auto-cisterne

Autor:

Vesti

28.04.2024

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će radovi na elektroinstalacijama biti završeni do 15 sati istog dana, nakon čega će se vodosnabdevanje normalizovati.

SUTRA BEZ VODE OVAJ DEO PRESTONICE: Za najnužnije potrebe obezbeđene su auto-cisterne

Foto: Photo by Mukesh Sharma on Unsplash

U ponedeljak od 8.30 do 15 sati, stanovnici naselja Vinča suočiće se sa privremenim nestankom vode zbog radova koje sprovodi Elektroprivreda Srbije (EPS). Ovaj planirani prekid vodosnabdevanja uticaće na potrošače u nekoliko ulica, uključujući Save Kovačevića, Vinčanski vis, Beli bagrem, Velikoselsku, Vidovdansku, Dunavski Do, Zemunsku, Zrenjaninsku, Đure Stojkovića, Miloša Obrenovića (od Đure Stojkovića do Raške), Beogradsku i okolne ulice.

U cilju ublažavanja neprijatnosti izazvanih nedostatkom vode, za najnužnije potrebe stanovnika obezbeđene su auto-cisterne. Ovo je deo plana koji ima za cilj da minimalizuje eventualne neprijatnosti koje bi mogle proisteći iz privremenog prekida vodosnabdevanja.

Očekuje se da će radovi na elektroinstalacijama biti završeni do 15 sati istog dana, nakon čega će se vodosnabdevanje normalizovati.

Stanovnici Vinče se mole za strpljenje i razumevanje tokom ovog perioda, te se preporučuje da pripreme neophodne rezerve vode za svoje potrebe tokom navedenog vremenskog perioda.


Ovakvi planirani prekidi su neophodni kako bi se obezbedila sigurnost i stabilnost elektroenergetskog sistema, te se EPS trudi da ih sprovede uz minimalne smetnje za stanovništvo.

VREME

Ujutro po pojedinim kotlinama i ponegde duž rečnih tokova moguća kratkotrajna magla. Vetar slab i umeren, u toku dana na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju i jak, istočni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 4 do 13, a najviša od 24 do 27 stepeni.

I u Beogradu sunčano i toplo, vetar ujutro slab, u toku dana umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 13 stepeni, a najviša oko 27 stepeni.

Vreme narednih dana

Prema izgledima vremena za sedam dana, do srede se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 24 do 29 stepeni, navodi RHMZ.

U košavskom području biće i vetrovito sa umerenim i jakim istočnim i jugoistočnim vetrom, koji će na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno dostizati udare olujne jačine.

U sredu 1. maja, u brdsko-planinskim, a od četvrtka i u ostalim krajevima promenljivo oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom uz manji pad dnevne temperature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading