PRIPREMITE ZALIHE NA VREME! Stanari ovih ulica na Zvezdari danas neće imati vodu do 18 sati, isto važi i za OVO NASELJE

Autor:

Vesti

18.04.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

PRIPREMITE ZALIHE NA VREME! Stanari ovih ulica na Zvezdari danas neće imati vodu do 18 sati, isto važi i za OVO NASELJE

Foto: pixabay.com

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Zvezdara, u četvrtak 18.4.2024. godine od 8.30 do 18 sati, bez vode će ostati potrošači u ulicama Zahumska, od Čelopečke do Milorada Šapčanina i Čelopečka, od Kraljice Marije do Zahumske.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Molimo potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Grocka

Zbog radova “EPS Distribucija” Beograd i prekida u snabdevanju električnom energijom više objekata beogradskog vodovodnog sistema na opštini Grocka, u četvrtak 18.04.2024. godine, u vremenu od 8.30 do 15 sati, bez vode će ostati potrošači u sledećim ulicama, u naselju Vinča:

Save Kovačevića,

Vinčanski vis,

Beli bagrem,

Velikoselska,

Vidovdanska,

Dunavski do,

Zemunska,

Zrenjaninska,

Đure Stojkovića,

Miloša Obrenovića (od Đure Stojkovića do Raške),

Beogradska i okolne.

Ako nestane vode, situacija može biti izazovna, ali postoje koraci koje možete preduzeti kako biste se nosili s tim:

Proverite razlog nestanka vode: Ako voda odjednom prestane da teče, prvo proverite da li je problem samo u vašem domaćinstvu ili je širi problem u vašem kraju. Ako je problem širi, možda je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, a tada će vam biti korisno saznati informacije od nadležnih službi.

Proverite zalihe vode: Ako imate rezervoare za vodu, boce ili bilo kakav drugi rezervni izvor vode, sada je vreme da ih koristite. Ako nemate rezervoar, razmislite o sakupljanju kišnice kao alternativnog izvora.

Štedite vodu: Ako imate ograničene zalihe vode, važno je da je štedite. Koristite je samo za osnovne potrebe kao što su piće, kuvanje hrane i higijena.

Informišite se: Pratite vesti putem radija ili interneta kako biste dobili informacije o tome kada se očekuje da će voda ponovo početi da teče ili da će problem biti rešen.

Higijena: Budući da voda može biti ograničena, pokušajte da se prilagodite situaciji. Koristite maramice za čišćenje, suvi šampon za kosu, dezodoranse i slično kako biste održali osnovnu higijenu.

Ažurirajte planove: Ako nestanak vode potraje duže vreme, razmislite o alternativnim izvorima vode kao što su izvori, bunari ili privatni rezervoari. Takođe, razmislite o tome kako biste se pripremili za slične situacije u budućnosti, možda čuvanjem većih zaliha vode ili instaliranjem sistema za prikupljanje kišnice.

Ako situacija postane ozbiljna ili se problem nastavi duže vreme, obratite se lokalnim vlastima ili organizacijama koje pružaju pomoć u hitnim situacijama kako biste dobili dodatne informacije i podršku.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading