INCIDENT U NACIONALNOJ GALERIJI: Mladi podigli glas protiv izraelskog genocida u Gazi (VIDEO)

Autor:

Svet

10.10.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom protesta, aktivisti su zalepili fotografiju majke i deteta iz Gaze na Pikasoovu sliku "Majčinstvo".

INCIDENT U NACIONALNOJ GALERIJI: Mladi podigli glas protiv izraelskog genocida u Gazi (VIDEO)

Foto: X/Days of Palestine/Printscreen

Aktivisti grupe Youth Demand zalepili su fotografiju fotoreportera agencije Anadolu, Alija Jadalaha, koja prikazuje majku i njeno dete u Gazi, na čuvenu sliku Pabla Pikasa, "Majčinstvo", u Nacionalnoj galeriji u Londonu, izveštava Anadolu.

Youth Demand navodi da su organizovali protest u Nacionalnoj galeriji kako bi zahtevali zabranu prodaje oružja Izraelu. Tokom protesta, aktivisti su zalepili fotografiju majke i deteta iz Gaze na Pikasoovu sliku "Majčinstvo", koja je poznata i po nazivu "Majka i dete" iz 1901. godine, koja je izložena iza zaštitnog stakla.

Aktivista, Jai Halai, istakao je da su to učinili, jer su više od godinu dana svedoci ubijanja onih koji rade u zdravstvenom sektoru.

- Ubija ih bombardovanje, meci i glad - dodao je Halai.

Drugi aktivista, Malači Rozenfeld, naglasio je da svi moraju ustati i reći da se u Gazi odvija genocid.

- Moja dužnost kao Jevrejina je da javno kažem da se u Gazi vrši genocid. Genocid nije samoodbrana. Kažemo da je dosta - izjavio je Rozenfeld.

Zaposleni u Nacionalnoj galeriji brzo su uklonili fotografiju.

- Britanska Vlada učestvuje u genocidu. U Gazi se deca operišu bez anestezije, a žene rađaju bez medicinske nege. Iako 87 odsto britanske javnosti podržava embargo na oružje Izraelu, naša Vlada i dalje im prodaje oružje - ističe Youth Demand.

Podsetimo, najmanje 28 osoba poginulo je u poslednjem izraelskom napadu na školu u Deir al-Balahu u centralnom delu Gaze, u kojoj su smešteni raseljeni ljudi, a broj žrtava verovatno će još da raste, saopštili su palestinski medicinski zvaničnici.

Bolnica u koju su tela odvezena, potvrdila je broj žrtava i navela da je nekoliko ljudi ranjeno u napadu, preneo je AP.

U izraelskoj napadu na Gazu od početka rata ubijeno je više od 42.000 Palestinaca, prema lokalnim zdravstvenim vlastima, koji su naveli da žene i deca čine više od polovine smrtnih slučajeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading