IZRAEL RASKIDAN IZMEĐU FRONTOVA! Islamski otpor u Iraku lansirao napad na Eilat, na jugu Libana Hezbolah tuče svim silama

Autor:

Svet

10.10.2024

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pakao na svim bojištima

IZRAEL RASKIDAN IZMEĐU FRONTOVA! Islamski otpor u Iraku lansirao napad na Eilat, na jugu Libana Hezbolah tuče svim silama

Foto: Printscreen/https://twitter.com/Pluton45873221

Turaki napadi u Iraku na položaje Kurda

Militantna organizacija Islamski otpor u Iraku saopštio je da je izveo napad dronom na "vitalnu" metu na severu Izraela, u znak podrške narodu Palestine i Libana zbog izraelskih napada.

Izraelska vojska nije komentarisala ove navode, prenosi Al Džazira.

Islamski otpor, proiranska šiitska islamistička pobunjenička organizacija, saopštio je juče da je pokrenuo napad dronom na najjužniji izraelski grad Eilat.

Izraelska vojska saopštila je da je presrela dron koji se približio Izraelu preko Crvenog mora.

Napad usmeren na Eilat bio je peti napad Islamskog otpora u Iraku koji je izveden na ciljeve u Izraelu, navodi Al Džazira.

Ova organizacija je pojačala napade na Izrael poslednjih nedelja tokom kojih je izraelska vojska intenzivirala udare na Gazu i proširila ofanzivu na Liban. 

Islamski otpor je takođe lansirao rakete i dronove na američke snage u Iraku i Siriji u okviru svoji akcija.

IDF: Jedan rezervista poginuo u borbama na jugu Libana

Izraelska vojska (IDF) saopštila je jutros da je rezervista Roni Ganizate (36), iz 5030. bataljona brigade Alon, poginuo tokom borbi sa Hezbolahom u južnom Libanu.

Još jedan rezervista iz istog bataljona teško je ranjen u istom incidentu i prebačen je u bolnicu, dodala je IDF, a preneo Tajms of Izrael.

Ganizate je 12. izraelski vojnik koji je ubijen u kopnenoj ofanzivi protiv Hezbolaha u Libanu i tokom operacija na granici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading