"RAT RUSIJE I UKRAJINE ĆE SE BRZO ZAVRŠITI AKO JA BUDEM PREDSEDNIK!" Tramp nakon sastanka sa Zelenskim žestoko opleo po Kamali Haris!

Autor:

Svet

28.09.2024

00:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je posle sastanka sa Zelenskim rekao da se rat u Ukrajini mora pravedno okončati

"RAT RUSIJE I UKRAJINE ĆE SE BRZO ZAVRŠITI AKO JA BUDEM PREDSEDNIK!" Tramp nakon sastanka sa Zelenskim žestoko opleo po Kamali Haris!

Foto: X/Printscreen/@disclosetv

Bivši američki predsednik Donald Tramp, koji se ponovo kandidovao za Belu kuću ispred Republikanske partije, izjavio je danas da je imao "sjajan sastanak" sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim i da će se, ukoliko bude izabran za predsednika SAD, rat Rusije i Ukrajine "brzo završiti".

- Ako ne bude tako, onda se ovaj rat nikada neće završiti i ući će u fazu Trećeg svetskog rata. Gospođa Kamala Haris nikada neće moći da okonča rat. Ništa se neće promeniti, osim što će se smrt i razaranja samo pogoršati - naveo je Donald Tramp na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Potpredsednica SAD Kamala Haris je u četvrtak, tokom sastanka sa Zelenskim, ocenila da bi Trampov predlog da počne pregovore sa Rusijom o teritorijalnim ustupcima bio ravan kapitulaciji.

Republika

Foto: Tanjug/Jose Luis Magana

Kamala Haris protiv Trampovog plana za Ukrajinu

Tramp je posle sastanka sa Zelenskim rekao da se rat u Ukrajini mora pravedno okončati.

Na pitanje da li se predomislio posle razgovora sa ukrajinskim liderom, Tramp je odgovorio da je "mnogo naučio", ali da nije promenio mišljenje.

- Predsednik Zelenski i ja želimo da se ovaj rat završi. I da se završi pravedno. Mislim da će se to dogoditi u pravo vreme - dodao je on.

Podsetimo, Zelenski je nakon sastanka sa Trampom izjavio da je Ukrajini potreban pravedan mir i da računa na podršku i vođstvo Sjedinjenih Američkih Država da na sve moguće načine pritisne ruskog predsednika Vladimira Putina i primora ga da zaustavi rat.

- Izuzetno je važno postići pravedan mir za ljude, posebno za porodice koje su izgubile decu. Ovo je velika tragedija, rekao je ukrajinski lider.

Odgovarajući na pitanje šta treba da znači pravedan mir, Zelenski je istakao da, pre svega, ovaj rat nije trebalo ni da počne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading