"NAPADAČ GA POSMATRAO"! Oglasila se crnogorska policija povodom ubistva škaljarca Vaska Lješkovića! POTAGA U TOKU!

Autor:

Svet

27.09.2024

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač je u Lješkovića ispalio jedan metak iz snajpera.

"NAPADAČ GA POSMATRAO"! Oglasila se crnogorska policija povodom ubistva škaljarca Vaska Lješkovića! POTAGA U TOKU!

Foto: shutterstock

Ilustracija

Visokopozicionirani član škaljarskog klana Vasko Lješković ubijen je na Cetinju, objavile su Vijesti.

Cetinjanin je hicem iz snajpera pogođen dvorištu svoje kuće i u teškom stanju je prevezen u bolnicu gde je izdahnuo.

Policija traga za napadačem koji je, kako se pretpostavlja, u pravcu Lješkovića ispalio jedan metak sa obližnjeg brda.

Ovim povodom oglasila se i crnogorska policija.

- Danas je oko 15. 25 časova dežurnoj službi Odjeljenja bezbednosti Cetinje prijavljeno da se u dvorištu kuće u tom gradu, koja je ograđena visokim betonskim zidom, nalazi lice za koje se sumnja da je u besvesnom stanju. Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta i utvrdili da je riječ o V.Lj. u odnosu na kojeg je upotrijebljeno vatreno oružje i on je ovom prilikom smrtno stradao. Sumnja se da je neposredni izvršilac ovoga dela sa veće udaljenosti osmatrao oštećenog i lišio ga života - saopšteno je iz Uprave policije.

Ubistvo Lješkovića je po svemu sudeći nastavak nove runda u ratu škaljaraca i kavčana, koja je započela u junu ove godine u kojoj su dva "škaljarca" Petar Kaluđerović i Dragan Roganović poginuli, dok su još dvojica njihovih "kolega iz klana" teško povređeni. 

Podsećamo, na Cetinju je u blizini Sportskog centra 20. juna aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) povređene.

Poslednjih godina, inače, stranice crne hronike punile su međusobne likvidacije pripadnika škaljarskog klana i kavačkog klana. 

Više od 70 mrtvih i nebrojeno ranjenih do sada je bilo u sukobu dva kotorska klana koji je izbio 2014 godine, kada je u Valensiji nestao tovar kokaina od 200 kilograma. Do tada jedinstveni, kotorski klan podelio se u dva ogranka, škaljarski na čijem su čelu bila braća Jovan i Igor Vukotić (Jovan je ubijen u Turskoj 2022. godine) , kao i Igor Dedović (ubijen u Grčkoj) i kavački na čijem je čelu Radoje Zvicer, za kojim trenutno tragaju, osim suparnika i policije celog sveta.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading