UMESTO HAPŠENJA, VELIČANSTVEN DOČEK ZA PUTINA! Postrojena garda, sačekan na izlazu iz aviona uz najviše počasti! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.09.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planirano je pored ostalog i potpisivanje niza bilateralnih dokumenata

UMESTO HAPŠENJA, VELIČANSTVEN DOČEK ZA PUTINA! Postrojena garda, sačekan na izlazu iz aviona uz najviše počasti! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Natalia Gubernatorova, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vladimir Putin doputovao je u zvaničnu posetu Mongoliji, na poziv momngolskog predsednika Uhnagijna Hurelsuha, kako bi prisustvovao obeležavanju 85. godišnjice zajedničke pobede sovjetskih i mongolskih oružanih snaga nad japanskim militaristima na reci Halhin Gol.

Putin je na aerodromu dočekan uz najviše državne i vojne počasti.

Tokom sastanka, dvojica lidera će razgovarati o perspektivama daljeg razvoja rusko-mongolskih odnosa sveobuhvatnog strateškog partnerstva i razmeniće mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima.

 

 

Planirano je potpisivanje niza bilateralnih dokumenata. Očekuje se da će Vladimir Putin razgovarati i sa predsednikom Velikog državnog hurala (parlamenta) Amarbaiasgalanom i premijerom Mongolije Ojun-Erdene.

Putinova poseta Mongoliji je njegova prva poseta zemlji koja je potpisala i ratifikovala Rimski statut Međunarodnog krivičnog suda (MKS) otkako je za njim izdata poternica MKS-a u martu 2023. godine.

Mongolija je, kao članica Međunarodnog krivičnog suda, obavezna da ga uhapsi po poternici tog suda, a Ukrajina je pozvala Mongoliju da to učini.

Novo bombardovanje Kijeva i oglašavanje Putina

Rano ujutru Kijev se našao pod masovnim kombinovanim napadom ruskih krstarećih i balističkih projektila. Prema preliminarnim informacijama, napad je uključivao rakete Kh-101 lansirane sa sedam bombardera Tu-95MS, kao i balističke rakete KN-24/Iskander-M.

Pored raketnih udara, grad je napadnut i bespilotnim letelicama.

- Više desetina krstarećih projektila, desetak balističkih projektila i jurišni dron uništile su snage protivvazdušne odbrane u vazdušnom prostoru prestonice, to je ogroman broj balističkih projektila u isto vreme - rekao je Sergej Popko, šef vojne administracije Kijeva.

On nije naveo tačan broj, ali je pojasnio da je ukrajinska PVO uspela da obori više od 20 krstarećih i balističkih projektila.

Više o tome pročitajte OVDE.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading