"TRAMP NEMA ČAROBNI ŠTAPIĆ": Putinov čovek otkrio da je POČELA RUSKA ODMAZDA za Kursk, pa pomenuo bivšeg američkog predsednika

Autor:

Svet

01.09.2024

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je istakao da nema sumnje da će odlučne akcije ruskih oružanih snaga biti nastavljene

"TRAMP NEMA ČAROBNI ŠTAPIĆ": Putinov čovek otkrio da je POČELA RUSKA ODMAZDA za Kursk, pa pomenuo bivšeg američkog predsednika

Foto: AP/ Evgeniy Maloletka, AP Photo, AP /Mikhail Klimentyev, AP /Alex Brandon

Rusija već odgovara na napad Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"To se već dešava", rekao je Peskov u intervjuu za TV Rusija-1 odgovarajući na pitanje kada će Rusija odgovoriti na napade Ukrajine na pogranične regione.

On je istakao da nema sumnje da će odlučne akcije ruskih oružanih snaga biti nastavljene, prenosi Interfaks. Ukrajinske snage počele su 6. avgusta napad na Kursku oblast u Rusiji. 

Peskov je takođe izjavio danas u razgovoru sa voditeljem emisije Kremlj Pavlom Zarubinom da sumnja da Donald Tramp, ako bude izabran za predsednika Sjedinjenih Država, ima čarobni štapić da reši ukrajinski sukob u roku od 24 sata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov uveren da se u Kijevu ništa neće promeniti

"Mislim da ne postoji čarobni štapić da se bilo šta uradi u roku od 24 sata. Čak ako i pretpostavimo da sledeći predsednik SAD tokom svog inauguracionog obraćanja da izjavu da se SAD zalažu za mir i zbog toga prekidaju podršku Ukrajini, zaustavljaju sve programe vojne pomoći i pozivaju dve strane da sednu za pregovarački sto, u nečijim glavama se neće ništa promeniti, posebno ne u Kijevu", rekao je Peskov, prenosi TASS.

Tramp je više puta obećavao da će rešiti ukrajinski sukob i pre svoje inauguracije i napomenuo je da će, ukoliko pobedi na izborima, odmah lično pozvati ruskog lidera Vladimira Putina i aktuelnog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da počnu pregovore.

"Ovo bi moglo da se zamisli samo hipotetički. To je pre nešto iz domena fantazije", rekao je portparol ruskog predsednika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading