OVO SU TERORISTI KOJI DRŽE TAOCE U RUSKOM ZATVORU: Traže helikopter i OGROMNU SUMU NOVCA, već počeli da ubijaju (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

23.08.2024

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica napadača navodno tvrde da pripadaju Islamskoj državi dok ruski mediji navode da drže nekoliko radnika zatvora

OVO SU TERORISTI KOJI DRŽE TAOCE U RUSKOM ZATVORU: Traže helikopter i OGROMNU SUMU NOVCA, već počeli da ubijaju (FOTO/VIDEO)

Foto: telegram

Federalna kazneno-popravna služba Rusije saopštila da su zatvorenici zatvorske kolonije broj 19 u Volgogradskoj oblasti uzeli zaposlene za taoce!

Telegram kanal Intel Slava Z navodi da su u toku pregovori i da otmičari zahtevaju da po njih sleti helikopter inače će početi da ubijaju taoce. Takođe traže i dva miliona dolara.

Na istom kanalu objavljene su fotografije na kojima se navodno nalaze teroristi. Kako se vidi sa fotografija, reč je o Ramzidinu Toševu, Nazirčonu Tošovu, Rustamčonu Navruziju i Temuru Husinovu. Tošev i Husinov su iz Uzbekistana, a druga dvojica iz Tadžikistana.

Republika

Foto: telegram

Na Telegramu objavljene fotografije terorista

Mediji navode da se u koloniji u gradu Surovikino nalazi više od hiljadu zatvorenika i da su u toku napori da se taoci oslobode.

Telegram kanal Baza nezvanično navodi da su tri čuvara ubijena tokom pobune dok su četvorica hospitalizovana zbog povreda nanetih oštrim predmetima i čekićem.

Na jezivim fotografijama vide se čuvari zatvora koje su napadači sekli sečivima po licu i telu. Jednome je navodno prerezan vrat.

Trojica napadača navodno tvrde da pripadaju Islamskoj državi dok ruski mediji navode da drže nekoliko radnika zatvora.

 

 

Među taocima su prema nezvaničnim informacijama Baze načelnik kolonije i njegov zamenik.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na operativnom sastanku Saveta bezbednosti rekao da ga je šef Federalne kazneno-popravne službe izvestio o situaciji u Volgogradskoj koloniji.

Osuđeni islamisti, podsetimo, uzeli su sredinom juna dvojicu čuvara u koloniji u Rostovu kao taoce, a likvidirani su u akciji specijalnih snaga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading