SKANDAL! KOMPANIJA ZA NEKRETNINE BLOKIRA SIROMAŠNE STANARE: Lažu ih o stanovima i odbijaju državne vaučere!

Autor:

Svet

22.08.2024

00:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednom rečju - diskriminacija!

SKANDAL! KOMPANIJA ZA NEKRETNINE BLOKIRA SIROMAŠNE STANARE: Lažu ih o stanovima i odbijaju državne vaučere!

Foto: Shutterstock

U najnovijem sudskom postupku, real estate kompanija The Parkoff Organization optužena je da je blokirala stanove za stanovanje osobama sa niskim primanjima, koristeći laži ili čak ignorisanje njihovih zahteva. Kompanija poseduje 4.000 stanova širom grada, a prema optužbama, nelegalno je odbijala potencijalne stanare koji su se predstavljali kao korisnici državnih subvencija za stanovanje, dok je istovremeno navodno nudila stanove i snižene kirije osobama koje su se predstavljale kao imućni aplikanti.

Testiranje kao ključno otkriće

Centar za pravdu u izdavanju stanova pohvalio je rad svojih testera, ističući da su osobe sa vaučerima često odbijane ili zanemarivane od strane brojnih agenata za nekretnine i stanodavaca. Testiranje je, kako ističu, ponekad jedini način da se otkrije i dokaže da bi potencijalni zakupci bili tretirani drugačije da nemaju vaučere.

Discriminacija kao proxy za rasnu i druge oblike diskriminacije

Heather Gregorio, advokatica koja pomaže u zastupanju Centra za pravdu u izdavanju stanova u ovom slučaju, istakla je da je diskriminacija prema izvoru prihoda često povezana sa rasnom i drugim oblicima diskriminacije. Kako je navela, nosioci vaučera obuhvataju širok spektar stanovnika Njujorka i uključuju mnoge porodice.

Reakcija Parkoff Organization

Iako je kontaktirana povodom ovih optužbi, kompanija Parkoff nije odgovorila na poruku ostavljenu u njihovoj kancelariji do trenutka objavljivanja ovog teksta u Njujork post-u.

Očigledno je da su ovakvi postupci neprihvatljivi i da je potrebno da se preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaštitila prava onih koji koriste državne subvencije za stanovanje. Diskriminacija na osnovu izvora prihoda je nešto što ne sme biti tolerisano, a sudski postupak koji je pokrenut protiv Parkoff Organization treba da posluži kao primer kako se takvo ponašanje neće tolerisati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading