RACIJE PO MOSKVI: Putin lovi ljude za rat, evo ko je prvi na meti

Autor:

Svet

19.08.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Racija se, prema pisanju publikacije, dogodila na autobuskoj stanici u blizini stanice metroa "Ščelkovskaja", u skladištu povrća i u hostelima koji se nalaze u Istočnom administrativnom okrugu.

RACIJE PO MOSKVI: Putin lovi ljude za rat, evo ko je prvi na meti

Foto: pixabay.com

U Moskvi su vojni istražitelji i predstavnici Uprave unutrašnjih poslova Istočnog administrativnog okruga izvršili raciju, u kojoj su uručeni pozivi u vojnu registraciju za nekoliko desetina migranata koji su dobili rusko državljanstvo, piše Komersant.

Racija se, prema pisanju publikacije, dogodila na autobuskoj stanici u blizini stanice metroa "Ščelkovskaja", u skladištu povrća i u hostelima koji se nalaze u Istočnom administrativnom okrugu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije, uz učešće predstavnika drugih resora, redovno sprovodi racije na mestima gde migranti rade ili žive, identifikujući, između ostalog, one koji se, nakon što su dobili rusko državljanstvo, nisu prijavili za vojnu registraciju.

Prijavljeno je da su oni koji su došli po pozivu za vojnu registraciju, poslati na služenje vojnog roka, uključujući i prisiljavanje da potpišu ugovor.

U junu 2024. godine predsednik Istražnog komiteta Ruske Federacije, Aleksandar Bastrikin, rekao je da je u Rusiji identifikovano više od 30 hiljada stranaca koji su nedavno dobili rusko državljanstvo i nisu se registrovali u vojsci. Oko 10 hiljada njih, prema Bastrikinu, poslato je u rat da "kopa rovove".

 

 

Krajem jula Državna duma je usvojila zakon koji obavezuje strance da se registruju pri vojsci istovremeno sa dobijanjem ruskog pasoša.

Podsetimo, ruska vojna komanda već je prebacila oko pet hiljada vojnog osoblja u Kursku oblast iz zone borbenih dejstava u Ukrajini, piše The Wall Street Journal, pozivajući se na izvor upoznat sa detaljima operacije.

Prema rečima sagovornika publikacije, među snagama raspoređenim u Kursku oblast je i brigada iz Donjecke oblasti, gde ruske trupe vode ofanzivu. Preostale trupe upućene u Kursku oblast povučene su sa sektora fronta koji su u ovom trenutku bili manje važni za Rusiju.

Međutim, prema izvoru WSJ, takvo pojačanje nije dovoljno da primora ukrajinske trupe da se povuku iz regiona Kursk. Prema rečima sagovornika publikacije, za to će Rusija morati da upotrebi više od 20 hiljada dobro obučenih vojnih lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading