RUSIJA PREBACILA 5.000 VOJNIKA IZ UKRAJINE U KURSK: Zapad tvrdi da je to nedovoljno, Putinu će biti potrebno daleko više

Autor:

Svet

18.08.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je zauzvrat poslala do šest hiljada vojnog osoblja u Kursku oblast.

RUSIJA PREBACILA 5.000 VOJNIKA IZ UKRAJINE U KURSK: Zapad tvrdi da je to nedovoljno, Putinu će biti potrebno daleko više

Foto: AP/ Evgeniy Maloletka

Ruska vojna komanda već je prebacila oko pet hiljada vojnog osoblja u Kursku oblast iz zone borbenih dejstava u Ukrajini, piše The Wall Street Journal, pozivajući se na izvor upoznat sa detaljima operacije.

Prema rečima sagovornika publikacije, među snagama raspoređenim u Kursku oblast je i brigada iz Donjecke oblasti, gde ruske trupe vode ofanzivu. Preostale trupe upućene u Kursku oblast povučene su sa sektora fronta koji su u ovom trenutku bili manje važni za Rusiju.

Međutim, prema izvoru WSJ, takvo pojačanje nije dovoljno da primora ukrajinske trupe da se povuku iz regiona Kursk. Prema rečima sagovornika publikacije, za to će Rusija morati da upotrebi više od 20 hiljada dobro obučenih vojnih lica.

Ukrajina je zauzvrat poslala do šest hiljada vojnog osoblja u Kursku oblast, poziva se WSJ ​​na podatke zapadnih stručnjaka. Još četiri hiljade pripadnika ukrajinskih oružanih snaga prebačeno je u oblast Sumi koja se graniči sa Rusijom radi zadataka podrške operaciji.

Da bi se izbeglo slabljenje snaga na liniji fronta, napominje WSJ, u operaciji u regionu Kursk ukrajinska komanda je uključila značajan broj vojnika iz rezervnog sastava, čije je formiranje sprovedeno poslednjih nekoliko meseci, uključujući i podršku zapadnih saveznika.

Podsetimo, ukrajinske vazdušne snage srušile su danas još jedan most na teritoriji Rusije, u regionu Kurska.

Nakon što su srušili most preko reke Sejm, komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga rekao je da je na istoj reci srušen još jedan most, u mestu Zvano.

- Ode još jedan most! Avijacija nastavlja da sakati neprijatelja i njegove logističke mogućnosti i to ciljanim gađanjima - naveo je komandant, Nikola Oleščuk.

U Gluškovskom okrugu Kurske oblasti, kao rezultat napada ukrajinskih oružanih snaga, juče je uništen drumski most preko reke Sejm, rekao je vršilac dužnosti guvernera, Aleksej Smirnov.

Z-bloger iz Kurske oblasti i savetnik vršioca dužnosti guvernera regiona, Roman Aljehin, tvrdi da je most koji se nalazi u selu Gluškovo uništen od dve avio-bombe, nakon čega su ukrajinske oružane snage su počele da napreduju duž železničkih šina i prešle su oko kilometar i po.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading