UBIJENA DVOJICA SRBA! Ukrajinci tvrde da su ratovali za Rusiju, evo O KOME JE REČ (FOTO)

Autor:

Svet

18.08.2024

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaske i Trubač!

UBIJENA DVOJICA SRBA! Ukrajinci tvrde da su ratovali za Rusiju, evo O KOME JE REČ (FOTO)

Foto: Twitter/@igorsushko

Prema određenim saznanjima sa ukrajinskog fronta, jedan od onih koji prate dešavanja na bojnom polju, obavestio je javnost kako su dvojica Srba, koja su ratovala na strani ruskih snaga, poginula.

Kako se navodi, u pitanju su Zoran Stojić Vaske i Ivan Vukobratović Trubač! 

Podsećamo, Rusi su nedavno izvršili napade na ukrajinske diverzante u blizini sela Čerkaskoje Porečnoje u Kurskoj oblasti, koristeći različite vrste oružja. Ovi napadi su deo sukoba između Rusije i Ukrajine, a svedoče o eskalaciji tenzija između ove dve zemlje.


Bomba FAB-3000: Uništavanje velikih ciljeva

Jedan od napada je izvršen korišćenjem bombe FAB-3000, koja ima masu od oko 3.000 kilograma. Ova avio-bomba se koristi za uništavanje velikih i utvrđenih ciljeva, poput vojnih objekata, industrijskih kompleksa i pista. Zbog svoje velike težine i eksplozivne snage, izaziva značajnu destrukciju na velikom području. Ruske trupe su koristile ovu bombu kako bi oštetile neprijateljsku opremu skrivenu u šumi.

Dronovi Lancet: Precizni udari na neprijateljska vozila

Pored toga, ruske trupe su koristile dronove Lancet kako bi pogodile ukrajinsko oklopno borbeno vozilo Kozak. Ova vrsta dronova omogućava precizne udare na neprijateljska vozila, čime se smanjuje mogućnost greške i povećava efikasnost napada.

Ovi napadi svedoče o intenziviranju vojnih dejstava u regionu i nagoveštavaju mogući razvoj situacije ka otvorenom sukobu između Rusije i Ukrajine.

Modifikacija bombi FAB serije

Tokom prošle godine, ruske trupe su počele da modifikuju bombe FAB serije i da ih koriste u sukobu u Ukrajini. Ovo ukazuje na kontinuirano unapređivanje vojne tehnologije i strategije Rusije u cilju povećanja efikasnosti i raznovrsnosti svojih napada.

Sukob između Rusije i Ukrajine i dalje predstavlja ozbiljnu pretnju stabilnosti regiona, a napadi poput ovih samo podstiču rast napetosti i mogućnost eskalacije sukoba. Međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj situacije i pokušava da posreduje u cilju smirivanja tenzija i postizanja mirnog rešenja za ovaj konflikt.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading