HITNO SE OGLASIO DODIK! Posle terorističkog napada u Beogradu, Republika Srpska donela VAŽNU odluku!

Autor:

Svet

29.06.2024

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intenzivirana je saradnja sa policijom Srbije u smislu razmene operativnih informacija

HITNO SE OGLASIO DODIK! Posle terorističkog napada u Beogradu, Republika Srpska donela VAŽNU odluku!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/Marko Đoković, Društvene mreže

Nakon današnjeg terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je podiglo mere bezbednosti na području RS, posebno na javnim mestima.

U napadu je povređen pripadnik Žandarmerije Srbije, što je izazvalo zabrinutost i podstaklo vlasti da preduzmu dodatne korake radi zaštite građana.

Foto: MUP, Društvene mreže

Hapšenje nakon terorističkog napada u Beogradu

Intenzivirana saradnja sa policijom Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Siniša Karan, i direktor Policije RS, Siniša Kostrešević, su u stalnoj komunikaciji sa ministrom unutrašnjih poslova i potpredsednikom Vlade Srbije, Ivicom Dačićem, kao i prvim ljudima Policije Srbije.

Intenzivirana je saradnja sa policijom Srbije u smislu razmene operativnih informacija, kako bi se zajednički radilo na očuvanju bezbednosti i sprečavanju sličnih incidenata u budućnosti.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ivica Dačić

Prevencija i apel građanima

Iako nema neposredne pretnje od sličnog napada u Republici Srpskoj, naložen je niz preventivnih mera kako bi se ojačala bezbednost građana.

U saopštenju MUP-a Srpske ističe se da je stanje bezbednosti zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali se istovremeno apeluje da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju.

Ovim merama, vlasti Republike Srpske pokazuju odlučnost u očuvanju bezbednosti građana i spremnost da sarađuju sa drugim policijskim agencijama radi zaštite javnog reda i mira.

Kako će se situacija dalje razvijati i da li će biti dodatnih mera, ostaje da se vidi u narednim danima.

Foto: Printscreen/Pink

Ubijeni vehabija Miloš Žujević Salahudin

Dodik: Godinama upozoravamo na radikalizaciju islamskih pokreta u BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zabrinutost za bezbednost Jevreja i Izraelaca u Bosni i Hercegovini nakon terorističkog napada na pripadnika Žandarmerije Srbije ispred izraelske Ambasade u Beogradu.

On je istakao da će biti preduzete sve neophodne mere kako bi ovi ljudi bili zaštićeni u Republici Srpskoj.

- Izražavamo zabrinutost za Jevreje i Izraelce u BiH. Godinama upozoravamo na radikalizaciju islamskih pokreta koje podržava ISIS u BiH i još jednom naglašavam da ćemo preduzeti sve mere da svim sredstvima zaštitimo Jevreje i Izraelce u Republici Srpskoj - naveo je Dodik na platformi X.

Osim toga, Dodik je najavio održavanje bliske komunikacije sa izraelskim prijateljima kako bi se osigurala maksimalna bezbednost za pripadnike jevrejske i izraelske zajednice.

Foto: Printscreen/Pink TV

Mesto terorističkog napada

Zahtev za povećanje stepena bezbednosti

Dodik je takođe saopštio da je od nadležnih službi u Republici Srpskoj zatražio da podignu stepen bezbednosti na viši nivo kako bi se osigurala zaštita za Jevreje i Izraelce u tom regionu.

Ova izjava predsednika Dodika dolazi u trenutku kada je bezbednost Jevreja i Izraelaca u regionu posebno osetljiva, nakon nedavnog terorističkog napada u blizini izraelske Ambasade u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading