DODIK ČESTITAO ORBANU MAĐARSKO PREDSEDAVANJE SAVETOM EU! Lider Republike Srpske ne krije zadovoljstvo i sreću!

Autor:

Svet

01.07.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglasio je da je za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja

DODIK ČESTITAO ORBANU MAĐARSKO PREDSEDAVANJE SAVETOM EU! Lider Republike Srpske ne krije zadovoljstvo i sreću!

Foto: X/Милорад Додик

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku premijeru Mađarske Viktoru Orbanu povodom preuzimanja predsedavanja Savetom Evropske unije.

U čestitki je istakao značaj Mađarske za Republiku Srpsku, naglasivši da je za njih Mađarska već velika i važna zemlja.

Dodik je takođe čestitao Mađarskoj na njihovom drugom mandatu predsedavanja Savetom Evropske unije, izrazivši nadu da će Mađarska, pod Orbanovim liderstvom, ponovo doprineti jačanju Evropske unije.

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Milorad Dodik

Podrška mađarskom predsedavanju

Dodik je istakao da je moto predsedavanja, "Učinimo Evropu ponovo velikom!", u skladu sa ambicioznim planom predsedavanja Mađarske, te da odražava njihovu želju da doprinesu rešavanju izazova sa kojima se Evropa suočava.

Naglasio je da je za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja, te izrazio nadu da će se uskoro sresti na nekom od događaja predviđenih mađarskim planom predsedavanja, koji se odnose na Zapadni Balkan.

Foto: Profimedia Attila Kisbenedek Afp Profimedia

Viktor Orban

Nastavak saradnje

Uz najlepše želje za uspeh novog mađarskog predsedavanja Savetom Evropske unije, Dodik je srdačno pozdravio premijera Orbana, naglasivši veru u ponovno jačanje Evropske unije pod mađarskim liderstvom.

Ova čestitka predstavlja nastavak saradnje i dijaloga između Republike Srpske i Mađarske, te potvrđuje važnost međusobnih odnosa i saradnje na evropskom nivou.

Podsetimo, mađarski premijer Viktor Orban istakao je da je red da Budimpešta "ponovo učini Evropu velikom" i da su "svi srećni što je red na nas da ponovo učinimo Evropu velikom".

Na zvaničnom nalogu mađarskog predsedavanja Savetu EU na društvenoj mreži Iks izražena je zahvalnost Belgiji na predanom radu tokom predsedavanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading