ŠEĆERANA ODLETELA U VAZDUH! Snažna EKSPLOZIJA, ima mrtvih i ranjenih, među njima i strani državljani! OVO je razlog HORORA!

Autor:

Svet

23.05.2024

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova fabrika predstavlja jednu od ključnih u proizvodnji šećera

ŠEĆERANA ODLETELA U VAZDUH! Snažna EKSPLOZIJA, ima mrtvih i ranjenih, među njima i strani državljani! OVO je razlog HORORA!

Foto: X/NEXTA/Printscreen

U nesreći koja se dogodila u fabrici šećera Mtibva na istoku Tanzanije, život je izgubilo 11 osoba, među kojima su bila i tri strana državljana.

Prema rečima policijskog komandanta regiona Morogoro, Aleksa Mkama, incident se desio rano jutros dok su tehničari pripremali fabriku za ponovni početak proizvodnje nakon pauze.

Lokalni mediji su izvestili da je do nesreće došlo nakon eksplozije parne cevi, ali detalji o uzroku nesreće se očekuju nakon istrage.

Posledice nesreće

Policija je potvrdila da je pronađeno 11 tela muškaraca, dok su dve osobe povređene i trenutno se leče u bolnici u administrativnoj prestonici Dodomi.

Među nastradalima su i državljani Kenije, Indije i Brazila, što dodatno ukazuje na međunarodni značaj ove tragedije.

Reakcije i očekivanja

Policija očekuje dolazak stručnjaka koji će sprovesti istragu o uzroku nesreće i pružiti detalje o tome šta se tačno desilo u fabrici Mtibva Sugar.

Ova fabrika predstavlja jednu od ključnih u proizvodnji šećera u Tanzaniji, sa godišnjom proizvodnjom od oko 70.000 metričkih tona, prema vladinim podacima.

Značaj proizvodnje šećera u Tanzaniji

Tanzanija je tokom 2022-2023. poljoprivredne godine proizvela više od 460.000 tona šećera, što ukazuje na značajan doprinos ove industrije nacionalnoj i međunarodnoj potražnji za šećerom, kako u domaćinstvima, tako i u industrijske svrhe.

Ova tragedija u fabrici Mtibva Sugar dodatno ističe važnost bezbednosti i zaštite radnika u industrijskim postrojenjima, te će istražna ekipa imati ključnu ulogu u utvrđivanju uzroka nesreće i preduzimanju mera kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading