USKRS? KOJI USKRS? Žestoko na frontu i danas, ukrajinci oborili ruske ŠAHEDE a evo gde su se vodile borbe

Autor:

Svet

05.05.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao rezultat borbenih dejstava, uništene su 23 jurišne bespilotne letelice u oblastima Harkova, Hersona i Dnjepropetrovska

USKRS? KOJI USKRS? Žestoko na frontu i danas, ukrajinci oborili ruske ŠAHEDE a evo gde su se vodile borbe

Foto: YouTube/UATV English/Printscreen

Komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk saopštio je da je ukrajinska PVO oborila protekle noći, dakle na pravoslavni Uskrs, 23 od 24 drona "šahed” koje je Rusija upotrebila za napad na Ukrajinu.

Bespilotne letelice su lansirane iz ruske Kurske oblasti i sa Krima, napisao je Oleščuk na Telegram kanalu.

Prema rečima Oleščuka, vazdušni napad su odbile protivvazdušne raketne jedinice Vazduhoplovstva i mobilne oružane grupe Odbrambenih snaga Ukrajine.

Kao rezultat borbenih dejstava, uništene su 23 jurišne bespilotne letelice u oblastima Harkova, Hersona i Dnjepropetrovska.

Istog jutra, predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je na Vaskršnje bogosluženje u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, gde tradicionalno proslavlja ovaj hrišćanski praznik po Julijanskom kalendaru.

Zajedno sa Putinom, službi u Sabornom hramu Hrista Spasitelja prisustvuje i gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanin, prenose RIA Novosti.

Kako navodi ruska agencija, Putin smatra da Vaskrs objedinjuje pravoslavne hrišćane kada su u pitanju moralni ideali i vrednosti, a budi u ljudima lepa osećanja, veru u trijumf života, dobrote i pravde.

Ruski lider obično ima uskršnje kolače i šarena jaja na svom prazničnom stolu, u skladu s hrišćanskim običajima, rekao je potparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Blagodatni oganj iz Jerusalima dostavljen je večeras Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi na Vaskršnju službu patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading