OTKRIVENA TAJNA PUTINOVOG ČOVEKA OD POVERENJA! Ramzan Kadirov se bori za život, a Kremlj već pravi planove za njegovu zamenu!

Autor:

Svet

22.04.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ratnik Ramzan Kadyrov navodno je ozbiljno bolestan od pankreasne nekroze s "bez nade za oporavak", kako su preneli mediji.

OTKRIVENA TAJNA PUTINOVOG ČOVEKA OD POVERENJA! Ramzan Kadirov se bori za život, a Kremlj već pravi planove za njegovu zamenu!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Ramzan Kadirov

 Kako se navodno pogoršava zdravlje čečenskog vođe, Kremlj već može da razmatra planove zamene za kada 47-godišnjak bude odsutan. Kadirov, koji je opisan kao sin koga Vladimir nikada nije imao, bio je snažan podržavalac Putinovog napada na Ukrajinu i slao je svoje trupe da ratuju na prvoj liniji. Sada ruski medij Novaya Gazeta tvrdi da je on korak bliže smrti jer navodno pati od pankreasne nekroze za koju "nema nade za oporavak".

Sumnje i spekulacije

Kadirov je prvi put dijagnostikovan sa misterioznom bolešću u januaru 2019. godine, a tada je priznao u javnosti da je privremeno nesposoban za rad i bio primoran da uzme bolovanje. Brzo lečenje podiglo je "upornu sumnju" među širom javnošću, jer su mnogi bili "zbunjeni" zašto bi obična prehlada zahtevala intravensku terapiju, kako je prenela Novaya Gazeta. Kada je Kadirov nestao iz javnosti u oktobru 2019, kružile su glasine u anonimnim Telegram grupama da je vođa Čečenije bolestan i da bi mogao biti otrovan. Novaya Gazeta je dodala da nije mnogo ljudi 2019. godine povezivalo drastičan gubitak težine kod Kadyrova sa potencijalnom bolešću, iako je to prvi znak aktivno razvijajuće se pankreasne nekroze.

Politika i zdravstveni problemi

Kadirovovo zdravlje počelo je brzo da se pogoršava u proleće 2022, sa izveštajima poput onog u Novaya Gazeta koji je preneo njegovu promenu izgleda. Jedan izveštaj je glasio: "Oblik njegovog stomaka dobio je sve znake pankreatogene ascitesa; imao je strašnu dispneju, teško je govorio, sporo hodao i previše toplo se oblačio za čečensku klimu." U septembru je bilo izveštaja da leži u bolnici u komi dok su njegovi poslušnici navodno žurili ka njegovom krevetu u nadi da će naslediti njegovu moć. Ukrajinske bezbednosne službe tvrdile su da Putinov pas napadački ratuje za svoj život nakon što su se "postojeće bolesti" pogoršale.

Spekulacije i poricanje

Zdravlje Kadirova takođe je bilo predmet spekulacija mesecima, uz tvrdnje da je terminalno bolestan. U martu, otac 14 dece se nasmejao glasinama u Telegram objavi. Napisao je: "Za one koji se uteše nadom da sam terminalno bolestan, žao mi je što vas razočaram." Međutim, kako su kružile glasine da je sahranio svog ličnog lekara živog zbog pokušaja trovanja, nove fotografije izgledale su kao da prikazuju debelog monstruma. Telegram kanal VChK-OGPU povezan sa snagama reda je izvestio da je vođa "okrivio nagli pogoršaj zdravlja" Sulejmanova.

Zabrinutost za zdravlje

U videu iz jula, on je priznao da "možda nema dugo da živi", što je izazvalo zabrinutost kod mnogih. Mnogi su bili zabrinuti kada su primetili njegovu promenjenu desnu ruku na snimku i spekulisali su da bi mogao imati problema sa jetrom ili bubrezima. Kadirov se u snimku pojavljuje sa ruskim poslanikom Adamom Delimhanovim - za kojeg se spekulisalo da je ubijen ili ranjen u ratu u Ukrajini u junu nakon što je bio meta raketnog udara.

Novi izveštaji sugerišu da se Kadirovovo zdravstveno stanje sada pogoršalo, a Kremlj je navodno angažovao snažnu javnu kampanju na saveznom nivou u pokušaju da umanji količinu razgovora o "terminalno bolesnom Kadyrovu". Putin se navodno lično intervenisao četiri puta kako bi "spasio" Kadyrova, što je izazvalo sumnje s obzirom na Kadyrovovo trenutno stanje koje ga sprečava da pročita izveštaj o socijalno-ekonomskom prosperitetu u Čečeniji sa lista papira. Kadyrov je i dalje tvrdio da nema problema sa zdravljem, ali u julu je priznao da "možda nema dugo da živi". Sve ovo baca senku sumnje na budućnost ovog kontroverznog vođe.

(SUN)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading